maandag, maart 27, 2023
HomeVijfde klasseMMOVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 4 maart

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 4 maart

-

Vogelenzang- MMO

De wedstrijd van MMO, al een inhaalduel, tegen Utrecht United ging afgelopen weekend niet door. Ondertussen is bekend, zie ook eerdere berichtgeving hierover, dat de ploeg uit Hoogmade niet meer zal spelen tegen de formatie uit de Domstad. Dat geldt tevens voor de andere clubs, want na Bodegraven trok ook Utrecht United zich terug. Daardoor is 5A nog maar bemand door twaalf clubs en dus wordt de finishlijn getrokken bij 22 duels. Komende zaterdag komen de manschappen van Yorick Boon wel in actie en is Vogelenzang de gastheer. Die ploeg staat laag op de ranglijst en zou geen obstakel mogen vormen voor groen en wit. MMO wil immers meedoen in de strijd om de titel en dan mogen er eigenlijk geen puntjes worden gemorst tegen ‘kleintjes’. MMO heeft twee verliespunten meer dan Sportief, maar de koploper gaat wel op bezoek bij het thuis nog ongenaakbare Football Factory. Dat duel is gekozen als Krakerrr van de Week en komt later voorbij. Eerder won MMO thuis met 4-0 van Vogelenzang. Destijds scoorden Richard Bakker (2), Ricardo Ouwerkerk en Len van der Hoorn.

THB- Bernardus

In de nieuwe stand, waarbij Bodegraven en Utrecht United er niet meer bij horen, staan beide ploegen op veertien punten uit dertien gespeelde wedstrijden. Het doelsaldo van de ploeg uit Hazerswoude is evenwel wel beter en dat heeft onder meer te maken met de thuiswedstrijd. Op 8 oktober moesten The Harlem Boys met 7-1 passen en er was sprake van een uitstekende uitvoering van de ploeg van toen nog Ron Paling. Bryan Straathof scoorde onder meer drie keer, maar dat zal nu niet lukken omdat de jongeling geblesseerd is. Toch liggen er zeker winstkansen voor Bernardus, want de formatie van nu Patrick Kuipers lijkt aan de beterende hand na een aantal maanden waarin het erg moeizaam marcheerde. Kuipers en de zijnen willen het seizoen nog kleur geven en dat zou kunnen met een fraaie eindsprint. THB boekte aan de Wagenweg tot nu toe drie overwinningen, maar het verloor ook o.a. al een keer met liefst 13-3 van Sportief.

Overige wedstrijden: Football Factory- Sportief (Krakerrr van de Week), Kamerik- UNO, Sporting Martinus- Terrasvogels.

Nagekomen bericht, 1 maart, van Patrick Kuipers: ,,Pluspunt te vermelden dat Bryan Straathof bij Jomanda de wonderdokter is langs geweest en weer voluit heeft meegetraind. Zaterdag weer inzetbaar vanaf de eerste minuut!”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read