vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseRKVV TeylingenSam Witkamp van Warmunda terug naar Teylingen

Sam Witkamp van Warmunda terug naar Teylingen

-

Dat de derby’s tussen Teylingen en Warmunda veel stof doet opwaaien in Sassenheim en Warmond is genoegzaam bekend. In dit seizoen klopten de blauwwitten de roodzwarten twee keer. Nu de finale van de competitie in zicht is, en beide ploegen nog de nodige punten nodig hebben om vierdeklasser te blijven, is er andermaal reuring tussen de clubs. Drie jaar terug stapte Sam Witkamp over van Teylingen naar Warmunda, maar na dit seizoen keert de verdediger weer terug naar De Roodemolen. Een gevoelige overstap, zo mogen we stellen.

Witkamp: ,,We weten allemaal dat een overstap van en naar de andere club gevoelig ligt. Daarom was mijn keuze ook heel lastig en heb ik pas vorige week de knoop doorgehakt. Tijdens de winterstop sprak ik al met Rob Jonkman en de trainer wilde graag dat ik terug zou keren. Ik ben echter ook nog met andere clubs in gesprek geweest en dat was ook op een hoger niveau. Ik heb het laten bezinken en recent mijn beslissing genomen. Dat heeft niets te maken met Warmunda. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin gehad en nog steeds ook. Ik ben hierheen gekomen met Sjoerd Winkelman en de Safi’s om hier kampioen te worden. Dat is helaas niet gelukt. Dat neemt niet weg dat ik hier tot de laatste snik mijn best blijf doen.”

                                    Links Teylingen trainer Rob Jonkman en rechts de bij Teylingen terugkerende Sam Witkamp.

Afsluitend: ,,Teylingen heeft mooie plannen en er komen veel goede spelers bij. De ambitie van de club spreekt mij aan. Ik wil daar graag deel gaan uitmaken van een succes. Ik woon ook in Sassenheim en twee keer trainen schikt mij prima omdat ik ook een sportopleiding doe en het zo behapbaar blijft. Van daaruit mijn keuze voor de club en dus niet voor een club die al hoger speelt. Bij Warmunda is men op de hoogte en men gunt mij een nieuwe uitdaging. Dat dit bij de ‘buurman’ is daar heeft men wat meer moeite mee. Dat snap ik volledig. Destijds was dat andersom net zo. Maar nu eerst het seizoen goed afsluiten met Warmunda.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read