donderdag, maart 28, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Koen van der Vlugt: ,,Woubrugge heeft mazzel met Joey Rietbroek"

Koen van der Vlugt: ,,Woubrugge heeft mazzel met Joey Rietbroek”

-

Net voor de winterstop werd bekend dat Willem Lok per direct moest stoppen bij vierdeklasser Woubrugge. Hij had het liever anders gezien, maar in het leven dienen prioriteiten gesteld te worden. De club ging op zoek naar een opvolger en vond die in Joey Rietbroek, die nu nog werkzaam is bij de O23-1 van EMM’21. Henny Kluivers maakt het seizoen aan de Bateweg af als interim-coach. Onze redactie was uiteraard nieuwsgierig naar het tot stand komen van de samenwerking en sprak met de 35-jarige oefenmeester.

,,Ik ben er heel blij mee dat ik voor het eerst in min leven als hoofdtrainer aan de slag kan gaan. Vorig seizoen had ik ook de mogelijkheid om bij Woubrugge aan de slag te gaan, maar moest ik het afleggen ten opzichte van Lok. We hielden wel contact en de interim-coach nu woont bij mij in de buurt en dan hoor je nog wel eens wat. Nu deed de kans zich dus weer voor en die greep ik met beide handen aan. De club wilde eigenlijk dat ik aan het roer zou staan vanaf nu, maar dat kon ik niet maken ten opzichte van EMM’21, toch wel ‘min cluppie’. Daar was begrip voor en dus gaan we vanaf de zomer aan de slag bij Woubrugge.”

Volgens Van der Klugt is Rietbroek een jonge en positieve trainer waar hij graag mee samenwerkt. ,,Daar gaat Woubrugge echt mazzel mee hebben. Ik gun het hem van harte, zoveel is zeker.” Rietbroek: ,,DOSR (zoals bekend met WVC omgesmolten tot Eendracht Maakt Macht, red.) is al vanaf mijn vijfde levensjaar in mijn leven. Dus ik heb er ook wel over na moeten denken en afgewogen of dit is wat ik echt wil. Een moeilijke keuze, maar het is aan de andere kant ook wel eens goed om elders te gaan kijken. Het wordt mij ook gegund en ik wil er ook wat van gaan maken. Het is afwachten of de hoofdmacht in de vierde klasse gaan blijven. Het ging aanvankelijk moeizaam, maar ze hebben een inhaalslag gemaakt. Het zal zeker lastig blijven, maar het is ook weer niet onmogelijk om handhaving af te dwingen. Mocht degradatie wel een feit worden dan is dat niet anders en gaan we bouwen om het terrein weer terug te winnen.”

Rietbroek is zelf ook geen onverdienstelijke speler geweest. Hij startte in de F’jes en werd op achtjarige leeftijd al opgehaald door Ajax. het avontuur daar duurde vier jaar. Na een jaartje DOSR erbij kwam ADO om de hoek kijken, waar hij zeven jaar speelde. ,,Ik kijk daar met plezier op terug, maar ik bleek niet goed genoeg te zijn. Is ook voor weinig spelertjes weggelegd. Ik heb het ook nog bij Katwijk geprobeerd, maar daar had ik in de jaren ’06-’07 ook prima spelers voor mij met een verleden bij ADO of Volendam. Dus toch weer terug naar de Veen gegaan, waar ik jarenlang in het eerste heb gestaan. Op mijn 25ste ben ik gestart als trainer omdat me dat behoorlijk aantrok. Dat was nog met de toenmalige B1. Nu ben ik dus al twee jaar bezig met de O23 en dat bevalt ook uitstekend. Het is ook een aardig niveau met tegenstanders als ARC, RKDEO en Joan Boys. EMM’21 staat er met de jeugd goed voor. De fusie heeft daar enorm bij geholpen. Het eerste presteert eveneens prima en de stemming is dus ook opperbest. Ik zal de club zeker gaan missen, maar verwacht ook dat er volgend seizoen een hele leuke groep te coachen valt voor mij. Woubrugge is een kleine club, maar je ziet nu ook al dat youngsters daar op staan. Zaterdag ga ik ze zien spelen bij Zevenhoven. Bij een goed resultaat blijft de goede flow aan en daar hoop ik natuurlijk ook op.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read