woensdag, april 24, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Trainer Jan de Koning uit eigen organisatie door naar hoofdmacht EMM'21

Trainer Jan de Koning uit eigen organisatie door naar hoofdmacht EMM’21

-

Jan de Koning, zo werd onlangs bekend, zal volgend seizoen op de bank zitten als hoofdtrainer van EMM’21. De 40-jarige trainer is daarmee de opvolger van de naar Kagia vertrekkende Koen van der Vlugt. Voor De Koning, bepaald geen onbekende in de Veen, wordt het de eerste klus als eindverantwoordelijke op voetbalgebied. Reden om hem even te benaderen over de te nemen stap.

,,We hebben vorig seizoen al eens gesproken over mijn ambities, maar ik was op dat moment zeker niet bezig met het eerste elftal op die manier. Toen echter bekend werd dat het contract van Koen niet verlengd zou worden, is het balletje gaan rollen. Opnieuw kwam er een gesprek en van daaruit ben ik gaan solliciteren. Uiteindelijk bleek dat er drie gegadigden zijn geweest voor de functie. Twee van buitenaf en ik dus vanuit een interne situatie. Twee weken terug volgde er weer een gesprek met een best grote delegatie. We hebben tweeëneenhalf uur zitten bomen en daarin is heel veel duidelijk geworden. Er zaten ook spelers bij en ik kreeg de nodige vragen om de oren. Ook spraken zij wat goed gaat en beter kan. Met een goed gevoel ging ik huiswaarts, maar ik wist ook dat de andere trainers nog aan de beurt kwamen. De donderdag erna kreeg ik een verlossend berichtje en dus ga ik volgend seizoen beginnen aan deze mooie klus. Uiteraard ga ik me nu eerst weer volop richten op de JO19-1.”

Op het gebied van een hoofdmacht leiden, is De Koning dus onervaren. ,,Dat kan een nadeel zijn, maar de club heeft toch voor mij gekozen. Daarnaast zijn alle trainers eens in het diepe geworpen, om het zo te noemen. Er zijn overeenkomsten en verschillen met het coachen van senioren en jeugd. Ik begin niet geheel op nul, temeer omdat het ook de bedoeling is dat er jeugd aan gaat sluiten. Dat zijn dus jongens die ik ken. Ik zie een en ander als een heerlijke uitdaging. In de voorbije jaren ben ik ook wel eens dicht geweest bij het leiden van een tweede elftal, maar dat voelde toch minder. Voor deze klus sta ik wel wagenwijd open.”

De JO19-1 is een prima lichting volgens De Koning en het is een eenheid. ,,Heel prettig om met die jongens te werken. Er zitten zeker talenten bij en we hebben tegen hoger spelende teams onze huid ook al duur verkocht. Kennelijk is dat ook binnen de club opgevallen en zien ze dat mijn aanpak aanslaat. Het is een groot voordeel dat ik de club ook goed ken en dat gaat mij zeker helpen volgend seizoen. Vorig seizoen zag ik ze regelmatig spelen. Dat is dit seizoen lastiger door ons eigen schema, maar waar het kan zal ik hen zeker nog eens bekijken. Het is duidelijk dat het het goed gaat met de club en dat is een mooie constatering na de gesloten fusie.”

Nu de kogel door de kerk is, is het nog niet gedaan met de voorbereiding op het volgende seizoen. ,,De staf moet nog worden samengesteld en we moeten ook zien hoe de selectie eruit gaat zien. We zitten nu in de inventarisatiefase, maar op beide fronten verwacht ik dat het goedkomt. De verwachting is dat heel veel spelers doorgaan en dat er spelers van onderuit aansluiten. En met het vormen van de staf komt het vast eveneens goed. Ik heb er onvoorstelbaar veel zin in.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read