HomeVijfde klasseFootball FactoryStrafschopboekje van Louis van Gaal werkt wel bij Football Factory

Strafschopboekje van Louis van Gaal werkt wel bij Football Factory

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Als je de slechtste eerste helft van het seizoen speelt tegen het lager geplaatste Zwanenburg en uiteindelijk kort voor tijd één punt binnenhaalt met de 2-2, moet je dan toch tevreden zijn of het gevoel hebben dat je twee punten hebt verloren? Persoonlijk denk ik het laatste. Maar ik ben blij om na mijn enkelblessure met twee treffers weer belangrijk te zijn geweest als invaller met mijn eerste voetbalmeters sinds vele weken”, aldus Jonas Boukhedmi van Football Factory die vandaag als invaller zeer productief ‘op tien stond’.

Op sportpark ‘Zwanenburg’ was het voor het eerst dat beide teams elkaar troffen. De Leidse ploeg, met de ambitie om middels een periodetitel terug te keren naar de vierde klasse, stond vierde met 23 uit 11. De thuisploeg in de gemeente Haarlemmermeer stond drie plaatsen lager met 16 uit 11. Wat zou het worden deze zaterdagmiddag op dit fraaie kunstgrasveld? Als trainer Pieter van Schie een hoed op had bij de aanblik van de eerste helft, dan had hij deze zeker opgegeten bij het bekijken van het vertoonde spel van zijn jongens.

Boukhedmi: ,,Maar het hakte erin bij ons toen we ’s ochtends hoorden dat onze aanvoerder en steunpilaar centraal in de verdediging, Pieter Maat, door ziekte afwezig was. Het zat goed tussen onze oren, want we speelden angstig en zonder enige lef. De 1-0 ruststand hadden we dan ook helemaal aan onszelf te denken wat de trainer ons in de rust dan ook hoorbaar duidelijk heeft gemaakt. Maar zijn wijze woorden knoopten we goed in onze oren en meer dan dat bij het verlaten van de kleedkamer.”

Er zat in de tweede helft dus zichtbaar meer pit in het spel van de Factorianen. Zwanenburg moest een stapje terug doen, maar… bleef met verve de lange bal hanteren en niet voor niets. De 2-0 werd zo gescoord en de thuisploeg leek op rozen te zitten. Maar Van Schies woorden waren niet aan Leidse dovemansoren besteed. Football Factory ging beter combineren en zocht meer, en veel gevaarlijker dan in de eerste helft, de aanval. ,,Zo mocht ik de terechte strafschop nemen en met de lessen van Louis van Gaal bij de WK wist ik deze kansloos voor hun doelman te benutten, 2-1. Pieter bracht nog twee invallers binnen de lijnen om de gelijkmaker en mogelijk meer te forceren. Als je dan kort voor tijd een vrije trap van 21 meter mag nemen en deze met een Braziliaanse curve in de touwen schiet voor de 2-2 dan gaat er na zo’n blessureperiode best wat door je heen”, aldus de trots verhalende Boukhedmi.

Helaas leverden de kansen in de slotminuten geen Leidse doelpunten meer op en werd de 2-2 uiteindelijk de eindstand. Football Factory komt zo op 24 uit 12 en blijft vierde waar Zwanenburg zevende blijft met 17 uit 12. Komende zaterdag is laagvlieger Sporting Martinus thuis de tegenstander. Boukhedmi: ,,Er had vandaag zeker meer ingezeten. Dat moet dan zaterdag maar gebeuren met een driepunter tegen Sporting Martinus. Hopelijk is Maat, onze aanvoerder, dan weer van de partij. Tot slot wil ik een groot compliment maken aan onze doelman Iain Mc Turk. Na een periode met diverse blessures hield hij met spectaculaire reddingen de meest onmogelijke ballen tegen. Anders hadden we zelfs geen punt mee terug naar Leiden kunnen nemen. Schrijf het maar op!”

Zwanenburg – Football Factory 2-2 (1-0). 15. Zwanenburg 1-0, 60. Zwanenburg 2-0, 75. Boukhedmi 2-1, 87. Boukhedmi 2-2.