donderdag, maart 23, 2023
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 28 januari

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 28 januari

-

Bernardus- MMO

Een van de zes regionale derby’s staat op het programma in speelronde 13. In de vorige speelronde kwamen beide ploegen niet in actie en dus moet er nog ingehaald worden in februari. Door de afgelasting van de ploeg uit Hoogmade moest de eerste plek worden los gelaten. Sportief kwam namelijk wel in actie en versloeg Kamerik met 0-2. De formatie uit Noorden staat nu op plaats 1, maar qua verliespunten staan de groenwitten er nog wel beter voor. Tegelijkertijd wierp de ploeg van Leidenaar Johan Peper wel de nummer drie terug. Kamerik bleef wel gedeeld derde, maar Sportief en MMO hebben steeds betere papieren om de dienst uit te blijven maken. MMO eindigde vorig seizoen nog onder Bernardus en verloor ook twee keer van de oranjewitten in de vierde klasse A. Over deze derby later meer op deze website middels een vraaggesprek met Tim Schalken van het tot dusverre teleurstellende Bernardus.

Football Factory- Sporting Martinus

Door een 2-2 gelijkspel tegen middenmoter Zwanenburg schoof Football Factory wel op naar de gedeelde derde plaats, maar aan de andere kant kon de remise ook gezien worden als puntenverlies voor een nog betere positie op de ranglijst. Toch kon Pieter van Schie ook weer niet geheel ontevreden zijn, want zijn ploeg kwam met 2-0 achter. Daarna stond Jonas Boukedmi op en hij vond het net twee keer. De Leidenaren willen blijven mee doen om de prijzen en onmogelijk is dat zeker niet. Wel zal er zaterdag gewonnen moeten worden van Sporting Martinus, want die ploeg staat slechts twaalfde en mag gerust een laagvlieger worden genoemd. Wel pakte deze ploeg uit de laatste twee duels vier punten, maar daar zat ook Rijnstreek bij en die formatie staat nog lager op de ranglijst. Hoe dan ook; niet teveel naar de stand kijken en in eigen kunnen geloven. Dan zou het wel eens een leuk seizoen kunnen blijven voor de Factorianen.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read