donderdag, maart 28, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 4 februari

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 4 februari

-

Football Factory – Rijnstreek

Football Factory blijft het dit seizoen verrassend goed doen. Afgelopen zaterdag werd Sporting Martinus met 2-0 aan de zegekar gebonden. Het was voor de formatie van Pieter van Schie alweer de zesde opeenvolgende competitiewedstrijd zonder nederlaag. De Leidenaren staan door deze fraaie serie inmiddels op een knappe vierde plaats. Komend weekend krijgen de rood-zwarten bezoek van Rijnstreek. De ploeg uit Nieuwerbrug aan den Rijn is bezig aan een lastig seizoen, maar afgelopen zaterdag werd er door de Rijnstrekers eindelijk weer een succesje (er werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen The Harlem Boys) geboekt. Rijnstreek bezet met 9 punten uit 13 wedstrijden de 12e plaats op de ranglijst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-2 overwinning voor Football Factory.

Zwanenburg – MMO

Bij MMO maakte afgelopen zaterdag Yorick Boon  zijn debuut als hoofdtrainer van de groen-witten. De Stompwijker zag zijn ploeg niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel bij regiogenoot Bernardus. Het was voor MMO, dat een vliegende start van de competitie kende en de eerste negen wedstrijden won, alweer de derde struikelpartij op rij. Door dit resultaat is Sportief de nieuwe koploper van de vijfde klasse A. De ploeg van Leidenaar Johan Peper heeft een voorsprong van vier punten op MMO, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de Hoogmadenaren. Komende zaterdag vertrekt MMO naar Zwanenburg voor de ontmoeting met de gelijknamige voetbalclub. De Zwanenburgers bezetten met 20 punten uit 13 wedstrijden de zesde plaats op de ranglijst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 5-2 zege voor MMO.

Vogelenzang – Bernardus

Het gelijke spel in de regioderby tussen Bernardus en MMO zal vooral bij de thuisploeg met enige tevredenheid zijn ontvangen. Het behaalde punt betekende, na 8 verliespartijen op rij, eindelijk weer een resultaat voor de formatie van Ron Paling. De oranje-witten startten het seizoen sterk, maar zijn na de slechte reeks inmiddels afgezakt naar de 10e plaats van de ranglijst. Wellicht dat de puntwinst tegen MMO een opmaat is naar verder Hazerswouds herstel. Komende zaterdag gaat Bernardus op bezoek bij middenmoter Vogelenzang. Vogelenzang verloor afgelopen zaterdag met 3-0 bij de nieuwe lijstaanvoerder Sportief. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 5-1  zege voor Bernardus.

Overige wedstrijden in deze klasse: THB – Sportief, Utrecht United – UNO, Kamerik – Terrasvogels, Sporting Martinus – Bodegraven.

 

Must Read