woensdag, april 24, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus tikt staartploeg Sporting Martinus van het veld

Bernardus tikt staartploeg Sporting Martinus van het veld

-

Vijfde klasse  A (zaterdag)- Dat Bernardus een ander team is dan in het kalenderjaar hiervoor is een ieder nu wel duidelijk. Zaterdagmiddag boekte de club de derde zege op rij en is in 2023 nog ongeslagen.

De 7-0 zege tegen Sporting Martinus was afgetekend en had beduidend hoger kunnen uitvallen. Goed, de opponent bungelt onderaan de ranglijst, maar Max Rijnbeek was niet minder content over wat zijn team had laten zien: ,,Alle geblesseerden zijn al een tijdje terug en dat scheelt een slok op een borrel. We zijn uit een diep gat geklommen en hebben onze draai gevonden. Inmiddels zijn we een team geworden om rekening mee te houden. Vandaag speelden we vanaf de aftrap met hoge druk en Martinus had daar geen weerwoord op. De 4-0 ruststand was absoluut niet geflatteerd en natuurlijk was de wedstrijd toen al gespeeld.”

,,Vorige week, tegen THB, maakten we de fout na de rust de voet wat van het gaspedaal te nemen en ons wat terug te laten zakken. Dat deden we nu niet en onze tweede helft was zo mogelijk nog beter dan de eerste. Wat je ons dan kunt verwijten is dat de productie stopte bij zeven. Een combinatie van teveel egoïsme, slordigheden en de onjuiste eindpass hield ons van de tien af. Het bedierf de pret echter absoluut niet. Er stond veel publiek langs de lijn waaronder de selecties van het tweede en derde, het zonnetje scheen en we speelden een prima pot voetbal. Al met al was het een topmiddag voor Bernardus.”

Volgende week staat de wedstrijd tegen Football Factory in Leiden op de rol. Het is een meetmoment voor Bernardus, dat dan kan tonen ook tegen hoog geplaatste teams de punten te kunnen halen. Opvallend is nog dat de ploeg van Patrick Kuipers achtste staat, maar op Sportief na wel de meest productieve ploeg is na gisteren. Wie weet waar een eindsprint nog toe kan leiden voor de oranjewitten.

Bernardus-Sporting Martinus 7-0. Doelpunten: Schakenbos (3, op foto), Straathof (3), Van der Heijden.

Bsasisopstelling Bernardus: Beukenboom, Bos, Van der Horst, Rijnbeek, Roelandse, Van der Heijden, Oudshoorn, Vermeulen, Schalken, Straathof, Schakenbos.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read