zaterdag, april 20, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusDrie invallers helpen Bernardus aan winst

Drie invallers helpen Bernardus aan winst

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Bernardus is aan de beterende hand en Patrick Kuipers en zijn manschappen hebben vertrouwen in een veel betere tweede seizoenshelft. Zaterdag werd laagvlieger Utrecht United met 2-3 geklopt. De trainer had een gouden hand met drie scorende invallers. Voor het overige wilde hij deze wedstrijd zo snel mogelijk achter zich laten.

,,Laat ik voorop stellen dat het niet best was van onze kant, maar we hebben gewonnen (althans?) en dat na twee keer een achterstand. Wij hadden eigenlijk niet op deze pot gerekend en ik was van plan om carnaval te gaan vieren. Daardoor moest ik meteen na afloop weg, terwijl ik normaal gesproken altijd bij de jongens blijf. Maar de middag was er eentje om snel te vergeten. Deze tegenstander was niet leuk om tegen te spelen. Het k-woord werd regelmatig gebezigd en daar past enkel het woord ’triest’ bij. Daarnaast heb ik verschrikkelijke tackles gezien en dan ben je na afloop blij dat er niemand geblesseerd is geraakt. Uiteindelijk pakten zij drie keer rood en de scheidsrechter floot een paar minuten voor tijd voor het einde. We mogen hopen dat de 2-3 als einduitslag de boeken in gaat, want niemand ziet het zitten om voor een paar minuten terug te gaan naar Utrecht om tegen acht man te spelen.”

De wedstrijd was amper op gang of Bernardus had al op 0-1 kunnen staan. Ook raakten de gasten de paal en de keeper hield werkelijk veel tegen. Tot overmaat van ramp kwam de nummer voorlaatst ook nog op voorsprong. Na de gelijkmaker van invaller Koen Schellingerhout werd het 2-1 en opnieuw moest er een wisselspeler aan te pas komen om die score weg te poetsen. Dit keer was Luca Thor de gelukkige. Niet ver voor tijd bekroonde Roy van der Horst een invalbeurt met een doelpunt en dat bleek de winnende te zijn.

,,Er volgden een hoop protesten en gedoe en de scheidsrechter gaf er de brui aan. Volkomen te begrijpen, want dit sloeg helemaal nergens op. Het zijn echte straatvoetballers die de grenzen opzoeken en dan kan het uit de hand lopen. Ik heb begrepen dat zij de Onder 23 er al uit hebben gehaald en dat zij hooguit de competitie nog uitspelen en dan stoppen. Je kunt je de vraag stellen of een dergelijk eerder besluit niet beter zou zijn. Het gaat om amateurvoetbal en het is de bedoeling dat het leuk is. Nee, we hebben hier weinig lol aan mogen beleven.”

Voordat de trainer zich in het feestgedruis ging storten, sloot hij wel positief af. ,,Er is een hoop gebeurd voor de winterstop en dat hebben we nu achter ons gelaten. Er wordt weer gelachen en we zijn bijna weer compleet. Het is wel jammer dat Bryan Straathof vorige donderdag geblesseerd raakte op de training. Ik vrees dat we hem wel even kwijt zijn. Voor het overige is het bijzonder dat drie invallers scoren. Dat maak je ook niet wekelijks mee. En vooruit, ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden.”

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, De Jong, Verbeij, Rijnbeek, Van Tol, M. Vermeulen, Van der Heiden, Schakenbos, Schalken, Abeykesera, R.Vermeulen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read