donderdag, april 25, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusEr staat een ander Bernardus en dat levert tegen THB ook punten...

Er staat een ander Bernardus en dat levert tegen THB ook punten op

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Heerlijk om, hersteld van een blessure die er ernstiger uitzag dan naderhand bleek, nu al weer te kunnen spelen. Zeker omdat het voor de volle negentig minuten was waar ik ook nog de vierde treffer maakte van die uiteindelijke eindstand (0-5). Natuurlijk hadden we vroeg in het seizoen met 7-1 gewonnen van THB, maar wij hebben ook een tijd in een voetbaldip gezeten. Het gaat nu prima en we knokken in de goede zin des woords voor elke meter en voor elkaar”, aldus topscorer Bryan Straathof van Bernardus met nu negen doelpunten op zijn conto.

Ondanks de zeer ruime thuiszege van 7-1 ontliepen de twee ploegen elkaar niet veel op de ranglijst. Bernardus stond op plek acht met veertien uit dertien en THB maar twee plaatsjes lager met ook veertien uit dertien. Straathof: ,,We speelden vanaf het eerste fluitsignaal overheersend. Dat THB een zwakke tegenstander was, bleek overduidelijk uit het feit dat ze in negentig minuten maar één keer onze doelman Jim Beukeboom reddend konden laten optreden. Als dan ook het talent Rowan Abeysekera voor de rust een onvervalste hattrick maakt dan zoek je echt met elkaar met een lekker gevoel de thee op.”

In de tweede helft kwam ook bij de oranjewitten een natuurlijke reactie op een ruime voorsprong in beeld. Er werd aanmerkelijk minder fel op de bal gespeeld, er werd zichtbaar wat gas terug genomen en… er slopen toch ook meer fouten in het spel. ,,Ik vond het lekker dat op enig moment de ervaren rot Nordin Oudshoorn op acht erin kwam, want staande op tien konden we zo heerlijk combineren. De kansen kwamen zo vanzelf waar ik de 0-4 scoorde en Rens Schakenbos met de 0-5 uiteindelijk voor de eindstand zorgde. Ik moet eerlijk zeggen dat het niveau niet hoog was, maar we streden er lange tijd wel voor. Trainer Patrick Kuipers had er dan ook weinig op aan te merken na afloop”, aldus de trotse Straathof.

Zo kwam Bernardus op zeventien uit veertien, maar bleef achtste. Ook THB (staat voor The Haarlem Boys) bleef op dezelfde plek, tiende.  Straathof: ,,We moeten nu in deze flow de punten blijven pakken en dat kan zeker ook komende zaterdag thuis op ons sportpark Bernardus. Dan is het laaggeplaatste Sporting Martinus de tegenstander. Ik begreep dat ze vanmiddag met 0-1 hebben verloren van Terrasvogels en ze staan met dit resultaat nu twaalfde met vijf uit dertien. Wij gaan voor de driepunter en dat moet kunnen, want uit wonnen we ook al met 0-3 van ze. We gaan ervoor!”, aldus Straathof die blij was weer een volledige wedstrijd te hebben kunnen ballen en ook nog kon scoren!

THB – SV Bernardus 0-5 (0-3). 20. Abeysekera 0-1, 30. Abeysekera 0-2, 35. Abeysekera 0-3, 75. Straathof 0-4,  80. Schakenbos 0-5.

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, Rijnbeek, Van Tol, Bos, Van der Horst, Schakenbos, Van der Heiden, Vermeulen, Schalken, Abeysekera, Straathof.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read