dinsdag, april 23, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusKnappe winst Bernardus op titelkandidaat Kamerik

Knappe winst Bernardus op titelkandidaat Kamerik

-

Vijfde Klasse A (zaterdag) – Bernardus pakte knap drie punten tegen Kamerik dat voorafgaand aan de wedstrijd op plek twee stond. De ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk, die toen de wedstrijd begon tiende stond, heeft op basis van inzet en strijdlust de partij gewonnen: 3-1.

Kamerik zette aan het begin fel druk op de backs van Bernardus. Hier had de thuisploeg het in de eerste fase moeilijk mee, maar voetbalde zich met vlagen onder de druk uit. Mede hierdoor kwamen ze geregeld bij het strafschopgebied van de ploeg uit Kamerik. Dit resulteerde rond de vijftiende minuut in de 1-0. Op de bolling van het zestienmetergebied was een overtreding begaan waarna Tim Schalken de bal de kruising in krulde vanuit een vrije trap.

De bezoekers hadden het lastig en het leek geen herhaling van de vorige wedstrijd tussen de twee ploegen te worden die door de Kamerikers met 7-4 werd gewonnen. ,,We hebben gekozen om hen te laten komen en verder geen druk te zetten omdat we op de tegenovergestelde manier de vorige keer werden uitgespeeld”, aldus Patrick Kuipers, de coach van Bernardus.

De strijd speelde zich vooral af op het middenveld.  De thuisploeg veroverde de bal daar in de laatste fase van de eerste helft. In de omschakeling werd het leer van de linkerkant van het veld door Rohan Abeysekera tussen aanvaller Rens Schakenbos en keeper Lesley van Dalum gespeeld. De nummer elf van Bernardus was eerder bij de bal en kon de 2-0 in de rechterhoek koppen. Na het forceren van een fout door druk te zetten in de laatste minuten van de eerste helft bracht Kamerik het verschil weer terug naar een. De hulp van Bernardus bleek daarvoor wel nodig. De bal werd aan de rechterkant van het veld hard voorgegeven en via een verdediger belandde de bal in het eigen doel.

Kamerik begon de tweede helft met heel veel energie. Bernardus had het hier lastig mee en verloor steeds meer duels. Mede hierdoor kregen de bezoekers grote kansen om de score recht te trekken. Door twee verse krachten in het team te zetten, konden de gaten beter dicht gelopen worden en nam de druk geleidelijk af. Met nog een kwartier te spelen voerde Kamerik de druk andermaal op. De ruimte op het middenveld werd groter en met counters van beide kanten kon het nog alle kanten op.

Met nog tien minuten te spelen werd met een steekbal Ricardo Vermeulen weggestuurd die na wat gepriegel rond de zestien de bal bij de tweede paal kreeg waar Schalken de wedstrijd in het slot gooide door het derde doelpunt van Bernardus voor zijn rekening te nemen. Volgens Patrick Kuipers was de zege echt een teamprestatie en kwam het aan op hard werken en karakter tonen aan: ,,De koppen staan na een week met goede trainingen weer de juiste kant op en we durven weer te voetballen.”

Bernardus-Kamerik 3-1 (2-1) 16. Schalken 1-0, 38. Schakenbos 2-0, 43. Verbeij (e.d.) 2-1, 79. Schalken 3-1.

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, De Jong, Verbeij, Rijnbeek, Van Tol, Vermeulen, Schalken, Van der Heiden, Abeysekera, Straathof, Schakenbos.

Basisopstelling Kamerik: Van Dalum, Den Boer, Voorbij, Ruis, Van Schaik, Hogendorp, Van den Laarschot, Kooijman, Van den Berg, Hutchison, De Bruijn.