dinsdag, november 28, 2023
HomeSponsoringBoerenvoetgolf iets voor teams van uw club?

Boerenvoetgolf iets voor teams van uw club?

-

Wat is boerenvoetgolf?

Boerenvoetgolf Haarlemmermeer is een spel waarbij in zo min mogelijk beurten de voetbal in de holes moet worden geschoten door middel van je voet. Het spel is laagdrempelig en voor alle leeftijden te spelen. Er staan 18 unieke holes klaar die elk hun eigen obstakels en regels kennen. Kortom, een gezellig dagje uit met het gezin, vrienden of familie op de boerderij!

Luc & Martijn

Martijn en Luc zijn al sinds de kleuterklas bevriend en delen de zelfde hobby namelijk voetbal. Beide personen hebben een hele andere achtergrond. Martijn heeft naast de Boerenvoetgolf een akkerbouwbedrijf waar aardappelen, graan en suikerbieten worden geteeld. Luc is gymleraar van beroep en is werkzaam in de sportbranche. In januari 2022 besloten de twee hun krachten te bundelen en Boerenvoetgolf Haarlemmermeer op te zetten.
Voor de zomer kwam LeidenAmateurVoetbal.nl in contact met Luc & Martijn met als insteek een samenwerking. LAV staat in contact met heel veel regioclubs en wil de droom die is uitgekomen voor de genoemde kerels graag naar buiten uitdragen. Al snel kwamen we tot een overeenkomst voor de samenwerking en kort geleden vond er een tweede gesprek plaats om nader kennis te maken met het bedrijf en de plannen. Hieronder een korte samenvatting.
Luc (op de foto met bal in de hand): ,,Het streven was om op 1 juni 2022 open te gaan, maar dat werd uiteindelijk 3 juni. We hebben dit in coronatijd samen verzonnen. In die tijd kon je niet veel doen en dat was ook een periode dat mensen plannen maakten voor de toekomst. Zo ook wij. We zijn beide wel ondernemend, hoewel we uit een andere branche komen. De ideeën kwam echter bij elkaar en dat bleek een prima formule te zijn. Men heeft de weg naar ons gevonden en er zit toekomst in.”
Martijn: ,,We kennen elkaar al heel lang en dan weet je wat aan elkaar hebt. Dat is een voordeel. De taken zijn goed afgebakend en de klik is er. Ik ben meer van het ‘rammen’ en Luc gaat graag met mensen om. Dat maakt dat dit van de grond gekomen is. We brengen beide onze kwaliteiten in.”
Martijn vervolgt: ,,Natuurlijk moet je bij iets nieuws afwachten hoe het gaat lopen en je moet bekendheid krijgen. Geleidelijk aan vonden bedrijven en sportclubs ons en ik denk ook dat we een uniek concept hebben met liefst 18 holes. Dat vind je bijna nergens in het land. In deze regio zijn er veel voetbalclubs en volgens ons kunnen jong en oud hier terecht. Zowel jeugdteams als senioren. En dan gaat het echt niet per se om eerste elftallen, want dit is voor iedereen leuk en een uitdaging. Daarnaast hebben we ruimte om na afloop een drankje te doen en sinds kort kunnen we ook een frietkar inzetten. Veel clubs hebben moeite om bezigheden te vinden naast het voetbal als het om teambuilding gaat. Welnu, dit boerenvoetgolf biedt uitkomst.”
Luc: ,,Er zijn weekenden bij dat we 100 man mogen verwelkomen. Laatst was EMM’21 hier nog met een man of veertig. Die gasten ken ik natuurlijk omdat ik in 1 speelde. Dit seizoen heb ik het voetbal even geparkeerd, maar na dit seizoen ga ik heroverwegen. Het is voor nu ontzettend leuk om me hier onder meer mee bezig te houden. Zo willen we ook om de zoveel tijd wat holes vervangen zodat het nooit hetzelfde is. Dat is wel makkelijk gezegd, want er komt zeker meer bij kijken. Om die 18 holes zo op elkaar af te stemmen, is een heuse klus geweest. Uiteindelijk mag het resultaat er zijn en die terugkoppeling krijgen we ook van de mensen.”
Martijn: ,,Men is erg enthousiast. Of het nu gaat om gezinnen of bedrijven die er een uitje van maken. We hebben ook nog eens een groep tachtigers gehad en die hebben ook genoten. Dit ook omdat er negen holes zijn die wat makkelijker zijn dan de andere holes. We hebben getracht met iedereen rekening te houden.”
In koor: ,,In 2022 hebben we vanaf het begin tot oktober 1300 bezoekers getrokken. In 2023 zitten we al over de duizend dus we mogen er vanuit gaan dat we over dat aantal heen gaan met goed weer nu en volgens de berichten ook de komende tijd. We hopen dat jullie platform ook nog liefhebbers zal genereren. Het is weer eens wat anders dan bowlen en midgetgolf. Niemand is nog ontevreden vertrokken hier.”
Dank voor jullie tijd en alle succes! En regioclubs: dit is een betaalbare aanrader met de garantie op veel plezier!
Zie ook:

Wanneer u het spel wilt huren kunt u bellen/appen naar 06-43751307 of mailen naar info@boerenvoetgolfhaarlemmermeer.nl 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read