dinsdag, januari 31, 2023
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Jeffrey Frijters: ,,Meteen een goed gevoel bij Voorschoten’97”

Jeffrey Frijters: ,,Meteen een goed gevoel bij Voorschoten’97”

-

Niet dat er over 1 nacht ijs is gegaan, maar voor Jeffrey Frijters was het al wel heel snel duidelijk dat er een match zat aan te komen tussen Voorschoten’97 en de huidige trainer van SVC’08. Nadat Jonathan Jonk de Adegeest bewoners te kennen had gegeven na dit seizoen en een eenjarig verblijf te verkassen vanuit zijn ambitie, moest de club op zoek naar een opvolger. Even voor de feestdagen ontstond er contact en gisteren kwam het bestuur van de eersteklasser naar buiten met witte rook.

De begin veertiger over zijn aanstaande nieuwe uitdaging. ,,Bij SVC’08 lopen er mensen rond die een verleden hebben bij Voorschoten’97 en dan hoor je nog wel eens wat. Daarnaast hebben de beide clubs diverse keren tegen elkaar gespeeld in de voorbije jaren en ik vond Voorschoten’97 altijd een positieve indruk maken qua organisatie en voetballend vermogen. Als ik de accommodatie daar opkwam, kreeg ik  er ook al een gevoel bij en dat alles kwam samen in ons eerste contact. Dat was aan alle kanten positief en vanaf dat moment is het rap gegaan. Er volgden nog wel de nodige telefonische contacten, maar dat was meer al met de focus op de toekomst en de samenwerking.”

De in Den Helder geboren oefenmeester hoefde niet per se weg bij SVC’08. ,,Ik zit er nu in mijn vijfde seizoen en het bevalt nog steeds. Ik heb hele leuke jaren gehad en ook dit seizoen voelt het goed. We staan bovenaan in de tweede klasse en het spreekt voor zich dat ik het hier goed wil afsluiten. De competitie is buitengewoon spannend en de huidige koppositie wil niet zeggen dat we zomaar even gaan promoveren. De uitdaging is er wel. Over een paar weken kan ik ook even schuin kijken naar Voorschoten’97, omdat we dan wat weken stil staan. Ik wil dan nog de nodige gesprekken gaan voeren met mensen uit de club zodat ik niet op nul begin na dit seizoen. Zo ben ik ook bij SVC’08 begonnen.”

 

Frijters was ook trainer bij Laakkwartier en CKC, maar is vooral bekend met de regio Rotterdam en Den Haag. ,,Daar woon ik al vijftien jaar en ik heb die mentaliteit ook wel. Het grappige is dat ik Voorschoten’97 al wel altijd op het netvlies had en dat is de laatste jaren zeker niet minder geworden. Met SVC’08 waren we ook altijd de underdog tegen hen. Er zit veel voetbal in en een gedachte achter. Naar ik begrijp blijft de groep grotendeels in tact en geleidelijk aan kan er meer en meer eigen jeugd aansluiten. Dit seizoen zijn er ook wat jongens doorgeschoven, waarvan er nu twee in de basis staan. Daar ben ik zeker wel van. De jeugd de kans geven en klaarstomen voor het grote werk. In de gesprekken is gebleken dat ik me gegarandeerd goed ga voelen bij de club. Dan heb ik het over het type mens wat er rondloopt en de type spelers die maken dat er aantrekkelijk gespeeld wordt. De sfeer is er heel goed en de juiste prioriteiten worden gesteld. Er heerst rust binnen de vereniging en dat is ook een boel waard.”

Hoe lang de opvolger van Jonk werkzaam zal zijn op Adegeest weet niemand. ,,Ik ben zeker iemand die langere tijd bij een club kan zitten. Dat blijkt nu bijvoorbeeld al bij SVC’08. Een houdbaarheidsdatum hoeft er niet altijd aan vast te worden geplakt. Wanneer je ergens jaren achtereen stappen kunt maken, hoeft het zonder meer niet per definitie te eindigen na 1, 2 of drie jaar.”

Voorschoten’97 staat er momenteel redelijk voor, maar ook in de eerste klasse B kan het nog alle kanten op. ,,Dat is ook het geval in onze competitie en dat maakt het razend interessant. Ik heb zin in het vervolg bij SVC’08 en ga me geleidelijk aan opmaken voor de nieuwe uitdaging. Er staat in elk geval vast een goede groep, maar ik vind het absoluut ook belangrijk dat we breed zijn. Dat heb je nodig in een competitie. Voor nu ben ik blij dat het allemaal zo snel gegaan is. Gevoel zegt vaak heel veel.”

Foto: met dank aan collega’s van Haaglandenvoetbal.nl

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read