zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 40 (5-12 mei)

Lopend Vuurtje deel 40 (5-12 mei)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 40. De 19e van 2023.

  • Op 20 mei aanstaande staat de absolute kraker tussen SJZ en Meerburg op het programma. Uiteraard besteedt leidenamateurvoetbal.nl daar uitgebreid aandacht aan. Volgens het clubblad van SJZ is LAV niet de enige, ook Voetbal International zal er zijn om verslag te doen en de sfeer te proeven.
  • We berichtten al eerder over Vrienden van Roodenburg. In Rodenburg Actueel een overzicht van iedereen die zich ingeschreven heeft. Aan de namen te zien zijn het niet de minsten. Inmiddels is de club al vijf leden rijker, maar natuurlijk zijn meer Roodenburg fans welkom!
  • Op zaterdag 20 mei a.s. staat het gezamenlijke eindfeest UVS/LSVV’70 van seizoen 22/23 op de agenda. Ze zijn er vroeg bij in de Kikkerpolder. De inloop is om 18:00 uur en Danny Plezier zorgt voor de muzikale omlijsting. De clubs nodigen alle leden van harte uit om onder het genot van een hapje en een drankje het voetbalseizoen feestelijk uit te luiden.
  • Op 10 juni is de afsluitdag voor de jeugd bij Sporting Leiden. Save the date waarschuwt de club de leden. Hoe de dag verder ingevuld gaat worden zal later uit de doeken gedaan worden.
  • Woubrugge: ,,Op 30 juni is de vrijwilligersavond, de jaarlijkse gezellige bbq. Houd deze datum vast vrij! Over een paar weken volgt de uitnodiging met een mogelijkheid je aan te melden.”
  • Op zaterdag 20 mei is de laatste competitiedag voor de jeugdteams van ASC. Dan zit het seizoen er al weer zo goed als op en zijn er alleen nog de toernooien voor de teams (Jeugd Toernooien – ASC (ajaxsc.nl)). Die middag wordt het seizoen voor alle jeugdspelers van ASC afgesloten met een penalty cup. Van te voren opgeven is niet nodig, dat kan ter plaatse op veld 4. We starten om 14:30 en hopen rond de klok van 16:00 klaar te zijn. Alle deelnemers krijgen in ieder geval een (pr)ijsje en wat lekkers en voor de winnaars is er natuurlijk de eeuwige roem. Ons eerste team speelt bovendien de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en heeft de punten hard nodig. We hopen dan ook dat onze jeugd, inclusief ouders en broertjes en zusjes, in grote getalen aanwezig zal zijn die middag om het eerste te steunen. Na de wedstrijd is het voor de laatste keer dit seizoen bier en bitterballen, inclusief een live bandje.
  • Al weer drie jaar zijn Horesca Horecavo en FC Rijnvogels aan elkaar verbonden middels een sponsorcontract. De succesvolle samenwerking werpt voor beide partijen zijn vruchten af en inmiddels prijkt er ook een nieuw reclamebord bovenop onze tribune. De beide partijen hebben onlangs het contract verlengd met nog eens drie jaar.
  • Woensdag 31 mei aanstaande komt, vanaf 13.30 uur op sportpark ‘t Duyfrak, de jeugd van Valken’68 tot en met 19 jaar in actie voor de Stichting Ronald McDonald Huis Leiden. Dit doen zij om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting, die gezinnen tijdelijk opvangt in de buurt van het ziekenhuis waar hun zieke kind verblijft. Al ruim 25 jaar is Valken’68 trouwe sponsor van de Stichting Ronald McDonald Huis Leiden. Hiermee zijn de Duyfrakbewoners de langstzittende kamerdonateur van de Leidse stichting en daar is de club trots op. Jaarlijks organiseert de club meerdere acties die ten goede komen aan de stichting die zulk enorm belangrijk werk verricht.
  • Tegen het einde van het seizoen komt traditioneel de jeugd van Valken’68 in actie. Dit doen zij dit keer op woensdag 31 mei, in samenwerking met Fitnesscentrum Energiek, met een intensieve bootcamp. Om 13.30 uur wordt er afgetrapt met de jongste telgen (minioren) van de club en vervolgens is er ieder half uur een oudere leeftijdscategorie aan de beurt
  • Zaterdag 20 mei om 14:30 uur speelt Voorschoten ’97 Zaterdag 1 de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Velo 1 op Sportpark Adegeest. Bestuur, staf en spelers van de zaterdagselectie willen graag na afloop daarvan van de gelegenheid gebruik maken om afscheid te nemen van een vertrekkende c.q. stoppende spelers en staf van de zaterdag selectie maar vooral van trainer/coach Zaterdag 2, Marcel van de Hoogt. Als het weer het toe laat vieren we dat buiten op het terras, met een hapje en een drankje en met muziek.
  • UVS is op zoek naar een seniorencoördinator voor het seizoen ’23-’24. Als seniorencoördinator beheer je de gehele seniorenafdeling en behartigt je alle belangen van het seniorenvoetbal zowel binnen als buiten de vereniging. Een gedetailleerde taakomschrijving is op de website van blauwwit te vinden.
  • Hou jij ook van een gezellige quiz avond? Dan is de pubquiz van EMM’21 the place to be! De kosten van deze spectaculaire quiz bedragen slechts € 20.00 per team. Een team bestaat uit 4 personen en je kunt je alleen met een heel team opgeven. Verzin een leuke naam en geef je snel op via de link. Wacht niet te lang, want er kunnen maar een gelimiteerd aantal teams aan de quiz deelnemen. Uiteraard zijn er weer mooie prijzen te winnen.
  • Foreholte: ,,Het voetbalseizoen nadert haar einde. Gelukkig hebben we nog heel wat spannende wedstrijden, uitdagende trainingen en gezellige evenementen voor de boeg voordat we weer de hele zomer moeten wachten om samen te sporten. Het kan voorkomen dat je om welke reden dan ook overweegt om je uit te schrijven als lid – misschien verhuis je, ga je een andere sport beoefenen of heb je een blessure. Aangezien we al bezig zijn met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, is het van belang dat we dit tijdig weten, uiterlijk vóór 15 juni via het officiële formulier.”
  • De vrouwen van RCL kunnen best wat versterking gebruiken: ,,Het vrouwenteam 1 van RCL staat open voor nieuwe aanwas. Op dinsdag 16 en dinsdag 30 mei zijn er 2 open trainingen voor geïnteresseerden. Zie de flyer op de website van de Leiderdorpers!” Wat betreft de begeleiding zit het meer dan goed: ,, Jeroen Redegeld wordt komend seizoen die nieuwe assistent van Jaclyn Leiwakabessy bij onze Vrouwen 1. Jeroen is een echte RCL-er, die jaren een vast gezicht is geweest binnen de meiden- en vrouwenafdeling van onze club. Na een paar jaar “even geen voetbal” keert hij weer terug op het oude nest.”
  • De DoCoS mannen moeten zich inspannen om degradatie te vermijden. Het zijn de vrouwen die de naam van de Leidse club moeten hooghouden: ,,De vrouwen teams doen het geweldig dit seizoen! Beide teams staan bovenaan en hebben zicht op het kampioenschap! En dat gaan de dames vieren! De speelsters organiseren een kampioensfeest op 20 mei en jullie zijn hierbij uitgenodigd om hen te feliciteren en met hen te feesten!”
  • De JO-13-1 van Valken’68 heeft de finale bereikt van de KNVB beker. Op de finaledag bij Westlandia wacht de tweestrijd tegen EMM’21 JO-13-1.
  • Een tikkie laat deze mededeling, maar daarom niet minder belangrijk voor de leden van Aarlanderveen! ,,Alle leden van SV Aarlanderveen worden hierbij uitgenodigd voor de bijzondere Algemene Leden Vergadering (ALV) op vrijdag 12 mei 2023 in de kantine van SV Aarlanderveen. Aanleiding voor deze bijzondere ledenvergadering is de goedkeuring van de leden voor de plannen voor de aanleg van een kunstgrasveld met wedstrijdverlichting op het huidige hoofdveld.”
  • Koudekerk: ,,Timmerbedrijf Roland Klop heeft de JO19 in nieuwe kleding voor de training en de warming-up gestoken. Nadat eerder het team ook nieuwe trainingspakken kreeg, lopen de jongens nu volledig in stijl te trainen. Namens de club, de staf en de spelers willen wij Roland Klop als sponsor enorm bedanken!”
  • Op zaterdag 17 juni 2023 wordt bij Lugdunum een reünie georganiseerd. Een mooi moment om samen herinneringen op te halen aan de rijke geschiedenis van onze mooie Leidse club. We willen jou en eventueel je partner van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij onze reünie. De reünie is bedoeld voor alle oud-leden en meer. Lees de uitnodiging op de website.
  • In Leimuiden spelen we op Hemelvaartsdag het welbekende Dik & Mik toernooi, ditmaal zal dit plaats vinden op donderdag 18 mei 2023! Het toernooi vindt zoals gewoonlijk plaats op het terrein van de S.V. Kickers ’69. Dit evenement kan niet plaatsvinden zonder de bereidwilligheid van een aantal (vrienden) teams. De organisatie verwelkomt jullie dit jaar graag als deelnemend team.
  • Bernardus: ,,Vandaag (we noteren 8 mei) bereikte ons het bericht dat Rob Wesselingh is overleden. Rob was jarenlang lid van onze club, was actief in de jeugd en overige senioren. Rob is trotse vader, schoonvader en opa van diverse Bernardus-talenten. Hij was dan ook vaak op de club om ze te volgen en aan te moedigen. Rob was ook jarenlang sponsor van onze club. Helaas lukte het hem de laatste tijd niet meer om onze club te bezoeken. We kijken terug op een mooie tijd. We wensen Hanny, kinderen en kleinkinderen en overige familie sterkte met het verlies van Rob.”
  • Kickers’69 –De seizoensafsluiting komt er aan en dit jaar pakken we het groter aan dan normaal. Na de laatste wedstrijd van het seizoen van Kickers 1 (thuis tegen SJZ) gaan we los. We nodigen je uit om met elkaar te genieten van een gezellige middag en avond vol hapjes en drankjes. Of je nu speler, supporter, sponsor familie of vriend bent; iedereen is van harte welkom om het seizoen op een mooie manier af te sluiten.
  • Voor de mannen in Voorschoten en omgeving: ,,Als gezelligheid en lekker ballen boven presteren gaat: Het zondag team 35+1 van Voorschoten 97 zoekt nog nieuwe spelers voor volgend seizoen. We spelen altijd zondagochtend om 10.45 uur dus de middag ben vrij. Ben jij fanatiek, gezellig en kan je ook beetje voetballen en boven de 30 jaar dan zoeken wij jou.
  • Voor de vrouwen in Hoogmade en Rijpwetering en omgeving: ,,Ons combinatie damesteam van MMO/ROAC is op zoek naar speelsters voor het nieuwe seizoen. De dames trainen op dinsdag- en donderdagavond en spelen op de zaterdag in de 4e klasse. Heb jij zin om lekker te voetballen in een gezellig team? Neem dan contact op met Roy den Dubbelden via 06 13667974 of meld je aan via onze website!”
  • Over safe the date gesproken: u heeft 18 juni toch vrijgehouden? Dan sluit leidenamateurvoetbal het seizoen af met een spetterend dagprogramma. Hoogtepunt is natuurlijk de finale van de Sportiff LAV Cup tussen Kagia en Voorschoten’97 (aftrap 16 uur).

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read