donderdag, april 25, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: FC Lisse O23 door ondanks nederlaag

Sportiff LAV Cup: FC Lisse O23 door ondanks nederlaag

-

Gisteravond is de knock-out fase van de Sportiff LAV Cup van start gegaan. Op sportpark Ter Specke, het complex is danig verfraaid maar er moet ook nog een boel gebeuren, was FC Lisse O23 gastheer van Rijnsburgse Boys 2. De ‘uien’ wonnen met 1-3, maar na afloop heeft de organisatie besloten dat FC Lisse O23 doorbekert omdat de bezoekers zich niet aan de afspraken hebben gehouden.

Om 20 uur werd er afgetrapt en belangstellenden die vijf minuten te laat waren, misten maar liefst al drie doelpunten. De gedachte ging al snel uit naar de recente 5-5 bij AZ tegen FC Utrecht, maar het bleef uiteindelijk bij vier doelpunten tussen de teams waarvan de hoofdmacht uitkomt in de tweede divisie.

Binnen de minuut ging de bal op de stip na een overtreding van Trevon Akello. Jeffrey Jongeneelen wist wel raad met het buitenkansje en zo was de toon gezet. Kort daarop was het evenwel alweer gelijk na een treffer van Justin van der Putten. Koud bekomen van de ontwikkelingen scoorde Rijnsburgse Boys wederom na een inzet van Sjors Kramer, die door een speler van FC Lisse in eigen doel werd verwerkt.

Nimmer in dit toernooi werd er zo snel drie keer gescoord binnen vijf minuten. Daarna waren de gasten meer in balbezit en moest ‘Lis’ veelal in de achteruit. Anthony van Dongen kwam in de openingsfase zelfs nog dicht bij de 1-3. Maxim van der Meer kreeg vervolgens een kans op de hernieuwde gelijkmaker, maar de inzet van de aanvaller ging voorlangs.

Een minuut of tien voor rust was de bedrijvige Van Dongen de aangever bij een rake trap van Kramer voor de 1-3. De gasten verzuimden de score nog verder uit te bouwen, waardoor de thuisploeg halverwege nog wel in de wedstrijd bleef.

Na de pauze kwam de ploeg van Mark de Kooker feller voor de dag en was er meer sprake van balans. Niet toevallig kregen de ploegen mogelijkheden en kansen, maar het bleef uiteindelijk bij de eerder gescoorde vier doelpunten. Vermakelijk was het zeker geweest en beide teams lieten over het algemeen best leuke acties zien. Rijnsburgse Boys speelde overigens in een fraai tenue, waarbij de rugnummers echter helaas amper leesbaar waren. Wellicht een idee om dat aan te passen omdat voetbal uiteindelijk een kijksport is en herkenning niet onbelangrijk.

Eerder op de dag was er contact geweest tussen de organisatie en de contactpersonen van de clubs. Dit had te maken met de opstelling en de regel dat hoger spelende clubs slechts twee dispensatiespelers mogen inzetten. FC Lisse had drie spelers op de lijst gezet die minuten moesten maken vanwege te weinig speeltijd in 1 of om ritme op te doen na een blessure. De afspraak werd gemaakt dat er maximaal twee tegelijkertijd in het veld mochten staan en de thuisploeg hield zich keurig aan deze afspraak.

Helaas zette Rijnsburgse Boys vijf spelers in die regelmatig met het eerste elftal in verbintenis staan. De vijf spelers stonden van meet af aan in de basis en pas na zeventig minuten werd er een wissel doorgevoerd met een van deze spelers. Zoals gezegd was daar contact over geweest en de organisatie had de regels nog eens haarfijn uitgelegd. Rijnsburgse Boys trok helaas een eigen plan en daarmee werden de regels vanuit de organisatie genegeerd.

Gedurende de wedstrijd was dit al snel duidelijk, maar de organisatie besloot het duel wel te laten spelen omdat iedereen anders onverrichter zaken huiswaarts had moeten keren. Dat neemt niet weg dat de organisatie, meer dan helaas, niets anders kon doen dan de bezoekers uit te sluiten van het vervolg van dit toernooi. Regels zijn regels. De organisatie staat open voor overleg, maar kon en kan zich niet vinden in slechts de eigen belangen van een club. Ook in de toekomst niet. Wel zo eerlijk naar het deelnemersveld toe.

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl