vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseAndermaal herkenbaar FC Rijnvogels naar grote zege (plus nababbel)

Andermaal herkenbaar FC Rijnvogels naar grote zege (plus nababbel)

-

Derde divisie A (zaterdag)- FC Rijnvogels boekte de elfde zege van het seizoen. De promovendus nestelde zich daarmee keurig op de zesde plaats van de ranglijst en het heeft er alle schijn van dat een positie in het linkerrijtje een reële aangelegenheid is na straks 34 wedstrijden. Dit keer werd ASWH, bepaald geen kleintje in het amateurvoetbal, met 5-1 omver geblazen door de equipe van Thomas Duivenvoorden.

De trainer in Katwijkse dienst kon weer beschikken over Dirk Jan van den Oever en Roy van Leeuwen kon laat in de wedstrijd ook weer zijn eerste minuten maken na blessureleed. Daar stond tegenover dat Neville Ogidi Nwankwo niet kon starten in de basis. Voor het overige zijn zes spelers nog altijd niet inzetbaar. Ook nu weigerde de naar Quick Boys vertrekkende oefenmeester te spreken over de afwezigen en legde hij in de nastoot het accent op het wel aanwezige materiaal. Dat Duivenvoorden tevreden was over de wel inzetbare manschappen was een open deur gezien het overtuigende spel.

De thuisploeg startte sterk en de speelwijze zoals vrijwel altijd herkenbaar, maar de nummer voorlaatst kon aanvankelijk nog mee komen. Sterker nog, de formatie uit Hendrik- Ido- Ambacht kreeg in de eerste vijfentwintig minuten de beste kansen. Hugo Botermans, nog niet zo lang geleden nog te bewonderen in het shirt van Katwijk, kreeg een voorzet op een presenteerblaadje maar zijn kopbal leverde niet de openingstreffer op. Een stief kwartiertje later stelde Luis Pedro da Silva Ferreia de spits in staat om af te drukken, maar nu stond de paal zijn succes in de weg. in deze situatie kwam de aan de grond genagelde Yannic Augustinus goed weg. De doelman kon evenwel verder niet spreken van een overdreven drukke middag.

Tom Bijen had voor het eerste gevaar gezorgd van de FC, maar de 1-0 kwam toch wel onverwachts op het scorebord. Dennis Bakker haalde lekker uit van een meter of 25 en doelman Jomar Gomes moest passen. De middenvelder scoorde vier minuten later andermaal. Bijen nam een vrije trap en na een overstap van een medespeler drukte Bakker gedecideerd af. De waarde van Bakker werd zo nog maar eens bewezen en vanaf dat moment kwam de thuisploeg ook niet echt meer in gevaar. Zeker niet nadat Bijen het zelf ook maar eens probeerde vanuit een vrije trap, zo ongeveer vanaf de positie waarin hij eerder aan de basis stond van de 2-0.

 

Zo leek de koers halverwege al gelopen, maar zoals te verwachten viel probeerden de bezoekers nog wel snel de aansluitingstreffer te vinden. Die kwam er na een kwartier spelen na een sterke actie van Joshua Adney en Samuel van der Velden. Uiteindelijk stond Botermans aan het eindstation van de 3-1. Het geloof keerde terug bij de ploeg van Sjoerd van der Waal, maar dat was slechts van korte duur. De hard werkende Julian Dobbe verdiende zijn doelpuntje, hoewel Jair Oosterlen daarbij wel nadrukkelijk in de fout ging. Het slotakkoord was voor Bijen nadat Leonard de Beste Oosterlen de bal ontfutseld had en het overzicht hield. Zo kwam er een eclatante zege op het scorebord, maar geflatteerd mocht de Katwijkse zege zeker niet genoemd worden. Zo zagen ook alle ‘brekebeentjes’ die hard werken aan hun comeback en enkele spelers waarmee de club bezig is om in te lijven.

FC Rijnvogels- ASWH 5-1 (3-0). 28. Bakker 1-0, 32. Bakker 2-0, 41. Bijen 3-0, 60. Botermans 3-1, 68. Dobbe 4-1, 72. Bijen 5-1.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Michel, De Haas, Jansen, Van Paasen, Bakker, De Beste, Bijen, Dobbe, Van Montfort.

Beluister hier nog de nababbel met Thomas Duivenvoorden en Dennis Bakker.

Foto´s: Piet van Kampen

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read