vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBart van der Weijden: ,,Dat ik zou terugkeren bij UVS was duidelijk"

Bart van der Weijden: ,,Dat ik zou terugkeren bij UVS was duidelijk”

-

Aan het einde van het seizoen zal Bart van der Weijden derde divisionist Ter Leede verlaten. De middenvelder heeft dan een tweejarig avontuur achter de rug in Sassenheim en uiteraard hoopt hij dat de club zich in de komende maanden veilig zal spelen. Die hoop gaat ook uit richting UVS, dat het moeilijk heeft in de eerste klasse maar nog niet gezien is. Of de Leidse club nu in de eerste of tweede klasse zal gaan uitkomen, zal geen verandering aanbrengen in zijn keuze terug te keren in de Kikkerpolder.

Van der Weijden (op archieffoto in een oefenduel tegen Sporting Leiden): ,,Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou keren. Als speler of in een andere hoedanigheid. De club heeft mij veel gebracht en ik voel me er thuis. Het heeft mij echt veel hoofdbrekens gekost destijds om te kiezen voor een andere club. Ter Leede is me uiteindelijk ook enorm bevallen en daarom is de keuze om nu weer terug te gaan ook bepaald niet eenvoudig geweest. Een week of 2 tot 3 terug heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. Niek Oosterlee en Cees van Tongeren, de TC en de spelers wilden graag dat ik zou blijven. Die waardering is natuurlijk heel prettig, maar het is een keuze die ook voortkomt uit een optelsom van factoren. Ik heb het best druk met een goede baan, het gezins-en privéleven, de trainingen en de verre reizen op zaterdag. Dat vraagt fysiek en mentaal veel van je en dat zal bij UVS wat minder zijn. De uitwedstrijden in de eerste of tweede klasse zijn in elk geval minder ver en de intensiteit in het divisievoetbal ligt natuurlijk ook veel hoger.”

UVS werd vorig seizoen kampioen van de tweede klasse en dat was dus precies in het eerste jaar van Barts afwezigheid. ,,Ja dat heb ik wel eens moeten horen. Het lukte met mij maar niet om naar de eerste klasse te gaan. Vorig seizoen dus wel, maar nu loopt het bepaald minder en kreeg ik juist van sommigen de vraag of ik niet terug wilde keren. Natuurlijk weet ik dat er problemen zijn geweest bij de club. Ik kreeg daar aanvankelijk niet zoveel van mee, maar inmiddels ben ik beter geïnformeerd. Ik besef mij terdege dat ik een risico neem. Degradatie is niet ondenkbaar, maar er zijn ergere dingen in het leven. Er zijn al wat spelers die hebben aangegeven weg te gaan of te stoppen. We moeten in de komende maanden ook maar afwachten hoe het zich verder zal ontwikkelen, maar ik heb ook gehoord dat een groot gedeelte van de basis wel blijft. Als club moet je ook eerst in de eigen gelederen kijken en daarna pas of er versterking moet komen op bepaalde posities. In elk geval wilde ik UVS niet in de kou laten staan want ik heb het er altijd naar mijn zin gehad. Ik sta achter mijn besluit en dit is wat het is. Uiteraard ga ik me nog wel volledig inzetten voor Ter Leede want we verloren afgelopen zaterdag best een cruciaal duel bij Urk. Het wordt een uitdaging de komende tijd, maar we zijn absoluut nog niet kansloos. Dat geldt trouwens ook voor UVS, hoewel de nederlaag bij HVV vast behoorlijk is aangekomen. Wedstrijden tegen Valken’68, Voorschoten’97 en FC Boshuizen zijn op zich wel erg leuk en ik hoop daar nog op.”

Ook FC Boshuizen hengelde naar de gunsten van de sympathieke dertiger. ,,Mijn pa gaat daar vaak de thuiswedstrijden bekijken en ik ben opgegroeid bij UDWS en FC Boshuizen. Mijn best vriend, Tommy Bekooij, gaat er ook spelen en ik heb er zeker wel aan gedacht omdat men er ook een meer Leids gezicht van willen maken. Uiteindelijk heb ik echter alles afgewogen en voel ik mij okay met het besluit terug te keren bij UVS.”

Dit seizoen had Van der Weijden zeven keer een basisplek en speelde hij het duel uit. In de laatste vier wedstrijden was dat onder meer zo, Vijf keer werd hij gewisseld na een basisplaats en tien keer juist gebracht vanaf de bank. Vijf duels moest hij missen. ,,Tot nu toe heb ik minder gespeeld dan vorig seizoen, maar dat heeft te maken met blessures, een schorsing en ook heb ik corona gehad. Het is ook de vraag hoeveel ik volgend seizoen zou gaan spelen bij Ter Leede. Nu heb ik twee hele leuke jaren gehad en is de waardering er. Dat had eind volgend seizoen anders kunnen zijn. Afijn, ik heb geluisterd naar mijn gevoel.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read