HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBeroerde zaterdagmiddag voor UVS in meerdere opzichten

Beroerde zaterdagmiddag voor UVS in meerdere opzichten

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Met het vooraf besproken wedstrijdplan van over het hele veld doordekken waar het kon, moest het UVS zaterdag de broodnodige drie punten opleveren tegen Wippolder. Het werd een debacle voor de blauwwitten. Het verloor niet alleen met 1-3, maar zag ook nog eens de concurrenten de maximale punten halen. Bovendien werd Loyd van der Wilden met een rode kaart bestraft, waarna het duel tijdelijk werd stilgelegd, in een met name stevige tweede helft.

Met nog vijf duels voor de boeg is de achterstand opgelopen tot acht punten en lijkt het verfoeide degradatiespook bij de ploeg van trainer Aart Jan van Boksel vaste grond onder de voeten te hebben in de Kikkerpolder. Al in de eerste minuut van het duel profiteerden de Delftenaren niet van een fout van doelman Delano van Wanrooij, die na een onzekere start zich uitstekend herstelde.

Beide ploegen in balbezit zochten direct de aanval, waardoor de toeschouwers een open wedstrijd werd voorgeschoteld. Een vrije trap van Boy Tetteroo ging rakelings naast de kruising. Achterin hadden de verdedigers het knap lastig tegen de snelle aanvallers vanuit de omschakeling. Halverwege de eerste helft miste Tetteroo een dot van een kans om de score open te breken. Nauwelijks een minuut later scoorde de gasten de op dat moment niet onverdiende 0-1 en verzuimde het in dezelfde minuut om de 0-2 op het scorebord te laten verschijnen.

Beide ploegen kregen nog wat kansen maar konden vooralsnog het net niet (meer) vinden. Daan van der Zwaan had geen geluk nadat zijn kopbal uit de met veel gevoel genomen vrije trap van Van der Wilden de paal schampte. Op slag van rust verdween een vrije trap, dicht bij de hoekvlag genomen, in de verste kruising : 0-2.

Kort nadat Van der Zwaan in de openingsfase van de tweede helft de kans miste op de aansluitingstreffer, sloegen de bezoekers even later hard toe door de 0-3 binnen te schieten. De kansen voor de gastheren bleven zich echter aandienen. Van der Wilden verscheen alleen voor de Delftse doelman maar faalde, waarna Van der Zwaan met zijn treffer de ploeg weer enigszins in de wedstrijd bracht (1-3). En met de geweldige vrije trap van dezelfde speler had de sluitpost de nodige moeite.

Rond de zeventigste minuut kreeg de wedstrijd een vervelende wending met de uitsluiting van Van der Wilden en een afkoelingsperiode van een tiental minuten. Ondanks het heen zenden van de aanvaller kregen de blauwwitten nog mogelijkheden op een beter resultaat.  Zo was Sven Verlaan in de slotfase nog dicht bij een treffer, maar een Leids feestje kwam er niet. Zo eindigde de wedstrijd in mineur, zeker nadat de andere uitslagen binnen sijpelden.

Sven Verlaan (foto) wil nog niet horen dat het doek gevallen lijkt te zijn. ,,Het gaat heel lastig worden, maar we gaan door tot het bittere einde. We wisten dat er gewonnen moest worden en voetbalden zeker in de eerste helft goed mee. We moesten vandaag iets anders proberen zeker na de mindere resultaten van de laatste weken. Het loopt echter nu eenmaal niet zoals het zou moeten bij de club. Het contrast met vorig seizoen is groot. Kansloos zijn we nog niet, dat is onze houvast.”

Scoreverloop: 22. 0-1, 44. 0-2, 50. 0-3, 60. Van der Zwaan 1-3.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, L. Verlaan, S. Verlaan, Spierdijk, Van Kempen, Hulters, Maatoug, Tavilla, Tetteroo, Van der Wilden, Van der Zwaan.