HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBoy Tetteroo brengt de lach terug bij UVS (plus fotoreportage)

Boy Tetteroo brengt de lach terug bij UVS (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Dat UVS een onrustig begin van het kalenderjaar kende, mag gerust een understatement worden genoemd. Ga maar na: het vlaggenschip van de Leidenaren haalde in 2023 nog geen enkel punt (het verlies van vorige week bij Forum Sport was alweer de zevende competitienederlaag op rij), trainer Kevin Krishan vertrok per direct en ook op het bestuurlijke vlak waren de nodige besognes.

Dat het in deze fase wel eens gezelliger is geweest bij UVS moge duidelijk zijn, maar afgelopen zaterdag waren na afloop van het gewonnen treffen tegen Honselersdijk louter lachende gezichten in en rondom de UVS-kantine te vinden. Middelpunt van de Leidse feestvreugde was UVS’er Boy Tetteroo. De jeugdige op ’10’ acterende speler was in de Kikkerpolder een voortdurende plaag voor de Westlandse defensie en nam en passant ook de totale productie van zijn ploeg voor zijn rekening (4-2).

UVS startte furieus en had na twee minuten spelen via Raul Dubbeldeman al een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Honselersdijk-keeper Quinten van der Helm behoedde zijn ploeg met een onwaarschijnlijke redding voor de vroege 1-0. Nadat niet veel later ook een kopbal van Sven Verlaan net over het Westlandse doel verdween, was het na een kwartier spelen toch raak voor de gastheren. Van der Helm kon geen grip krijgen op een strakke voorzet van Loyd van der Wilden, waarna Tetteroo met dit buitenkansje wel raad wist (1-0).

UVS was in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg en dat de 2-0 zou gaan vallen leek een kwestie van tijd. Doelpogingen van Mart Spierdijk, Tomas Tavilla en Dubbeldeman leverden geen succes op, maar nadat Tavilla met een fraaie kapbeweging Tetteroo in stelling had gebracht mocht UVS-speaker Frans Malachowski vlak voor rust alsnog de 2-0 de ether in slingeren.

De bezoekers hadden tot dat moment in aanvallend opzicht nog niet veel laten zien, maar tot verbazing van vriend en vijand stond een paar minuten later een 2-2 ruststand op het scorebord. Steijn de Bruijn en Tom van Veen maakten kort voor de pauze goed gebruik van de geboden ruimte, waardoor de thuisploeg met een gevoel van teleurstelling aan de thee ging.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans. UVS kwam na een kwartier spelen door Tetteroo, na een fraaie steekpass van Dubbeldeman, opnieuw op voorsprong (3-2), maar de bezoekers gaven zich niet zomaar gewonnen. Het was voor de thuisploeg vlak voor tijd nog even billen knijpen (een vrije trap van Van Veen eindigde buiten bereik van UVS-doelman Wesley Kerkvliet op de kruising), maar toen Tetteroo vlak voor tijd zijn vierde treffer van de middag, na opnieuw een assist van Dubbeldeman, liet noteren, was de Leidse buit binnen (4-2).

Bij UVS-speler Thijs de Roy van Zuydewijn was kort na afloop van de wedstrijd de opluchting van zijn gezicht te lezen. ,,Wat hadden wij dit nodig, zeg. We hebben de laatste tijd nog niet eens zo slecht gespeeld, maar zeven keer op rij verliezen gaat toch aan je knagen. Het was een domper dat we met een gelijke stand de rust ingingen, maar we hebben ons over die teleurstelling heen weten te zetten. We zijn de tweede helft weer volle bak gegaan en dat is vandaag gelukkig beloond. Ik hoop dat we vanaf nu een frisse start kunnen maken en de slechte fase achter ons laten’’, zo blikte de Roy van Zuydewijn vooruit.

UVS – Honselersdijk 4-2 (2-2) 15. Tetteroo 1-0, 42. Tetteroo 2-0, 43. De Bruijn 2-1, 45. Van Veen 2-2, 60. Tetteroo 3-2, 88. Tetteroo 4-2.

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, Verlaan, Spierdijk, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Tavilla, Tetteroo, Hulters, Adima, Van der Wilden.