zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDubbele cijfers voor Voorschoten'97 tegen 'dwerg' DHC

Dubbele cijfers voor Voorschoten’97 tegen ‘dwerg’ DHC

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Hogere wiskunde was niet nodig om te bedenken dat Voorschoten’97 zou gaan winnen van DHC. Wel was de vraag hoe groot de score zou uitvallen in Delft. De groengelen kwamen tot 0-11, een uitslag die de geschiedenisboeken haalde. Het was al 26 jaar geleden dat Voorschoten’97 in de dubbele cijfers terecht kwam. Middenvelder Mo(otje) Maatoug nam een treffer voor zijn rekening, maar keek met gemengde gevoelens terug op de middag aan de Brasserkade.

,,In de jeugd kom je wel eens van die hoge uitslagen tegen en als je jong bent, is het leuk om uit te pakken. Dit was eigenlijk niet heel leuk. Want wanneer doe je het eigenlijk goed tegen een tegenstander die er zoveel tegen krijgt? We hadden vooraf ingezet op dertien goals en daarmee zouden we de hoogst neergezette uitslag evenaren. Dat is dus niet gelukt, maar we hebben in elk geval ons doelsaldo aardig kunnen opvijzelen.”

Toch liep het in de eerste helft niet vlekkeloos bij de gasten. ,,Dat heeft denk ik toch te maken met onderschatting en gemakzucht. De eerste kans was zelfs voor DHC en na onze eerste treffer duurde het nog lang voordat het 0-2 werd. Na de rust hebben we wel heel veel gecreĂ«erd en was er voor hen geen houden meer aan. Ik moet hen wel de complimenten geven. Ze zijn niet gefrustreerd geraakt en gaan schoppen. Veel jongens ken ik vanuit de zaal in Den Haag. Het zijn aardige gasten die de situatie ook liever anders hadden gezien bij hun club. Zoals bekend is bijna iedereen na het vorige seizoen weggegaan en ze konden op het laatste moment niets meer doen. Ze gaan wel het seizoen afmaken. Anders hadden ze net zo goed na een paar wedstrijden al kunnen nokken. Achteraf bezien hebben we het thuis niet al te geweldig gedaan met 4-1, maar nu zijn we als team ook wel verder.”

Maatoug is terug op het nest na zes seizoenen FC Boshuizen en heeft het erg naar zijn zin op sportpark Adegeest. ,,Het was voor mij wennen om 3-5-2 te spelen en ik ben er ook een tijdje uit geweest vanwege een blessure. Dan sluit je weer achteraan aan. Dat werkt nu eenmaal zo. Inmiddels heb ik mijn draai wel gevonden en dit is gewoonweg een prima voetballend team. Daarmee zitten we wel aan de bovenkant van deze klasse, maar er wordt vaak meer gevraagd en in die zin hebben we niet altijd thuis gegeven. Ik heb er in elk geval vertrouwen in dat we top 4/5 kunnen spelen. We hebben nu twee keer op rij gewonnen en moeten tegen VUC, de eerst komende opponent, de draad oppakken. Dit was een tussendoortje waar weinig te winnen viel, maar aan de andere kant is het ook niet elke club gelukt om er meer dan tien te maken teen DHC.”

Scoreverloop: 15. Verplancke 0-1, 39. Maatoug 0-2, 41. Smith 0-3, 45. Smith 0-4, 59. De Roode 0-5, 68. Smith 0-6, 70. Wijnalda 0-7, 81. Rekvelt (terug na lange afwezigheid) 0-8, 82. Beumer 0-9, 87. Beumer 0-10, 90. eigen doelpunt DHC 0-11.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, De Roode, Reinders, Nomen, Boersma, Simonis, Verplancke, Maatoug, Van der Krogt, Smith, Wijnalda.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read