vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen kan topklassement vergeten

FC Boshuizen kan topklassement vergeten

-

Eerste klasse (zondag)- Net als vorige week speelde FC Boshuizen met 2-2 gelijk op eigen veld. De vorige tegenstander was Best Vooruit en dit keer kwam Erp op bezoek. De Leidenaren leken de winst voor het grijpen te hebben, maar een minuut of vijf voor tijd tastte de doelman mis en zo konden de bezoekers met een punt de bus instappen.

Inmiddels mag duidelijk zijn dat FC Boshuizen geen kampioen gaat worden. Het gaatje naar de koploper(s) was geruime tijd te overzien, maar ondertussen is de kloof naar lijstaanvoerder Nemelaer gegroeid naar tien punten. Die ploeg won de topper van TAC’90. Ook SC Kruisland zegevierde en staat nu als nummer twee acht punten voor. De Leidenaren hebben nog wel een kans via de derde periode om een droom te verwezenlijken. Aan de Boshuizerkade wil men graag promoveren, maar de weg daar naar toe toe gaat vooralsnog niet over asfalt voor de blauw-gelen.

Erp kwam eerst nog op voorsprong in Leiden, maar de ijverige Ahmed Vandi bracht de gelijkmaker op zijn naam. De in goede vorm stekende Abdelhak Bojaada maakte er na de pauze 2-1 van, maar die weelde kon dus niet worden gedragen door de manschappen van Romano Seedorf.

Extra smet op het gelijke spel was het gegeven dat Bojaada eerder kon inrukken met twee gele kaarten. Omar Hamdi pakte zijn tweede gele kaart zelfs na afloop. De kaartenlast van de FC mag gerust een groot probleem worden genoemd dit seizoen. Het helpt niet mee aan een meer constante curve van de resultaten.

Hoewel de ambitie te prijzen valt van de Leidenaren moet ook nog steeds worden vastgesteld dat er ook nog een ander scenario uit kan rollen na zesentwintig duels. De voorsprong op plek tien, waar Sarto gerangschikt staat momenteel, bedraagt nog altijd maar drie punten. Ook Eindhoven AV, dat nog lager geplaatst staat, heeft het nog niet opgegeven en won dit weekend van DOSKO. De FC bezoekt die club komend weekend.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Zenzen, Oulmouden, Hamdi, Hagens, Cabrera Ortega, Mouchih, Hadui, Bojaada, Vandi, Semedo Fortes.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read