HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen kan leven met gelijkspel bij Marvilde (1-1)

FC Boshuizen kan leven met gelijkspel bij Marvilde (1-1)

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen kwam afgelopen zondag, als enige ploeg in de Leidse regio, in competitieverband in actie. De Leidenaren reisden af naar Veldhoven, waar tegenstander Marvilde wachtte. De formatie van Dennis den Turk sloot het kalenderjaar 2022 af met 15 punten uit 10 wedstrijden, terwijl Marvilde uit evenzovele wedstrijden tot 11 winstpunten kwam. In het natte Brabantse land waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na een 0-0 ruststand kwamen de gastheren al vroeg in de tweede helft op voorsprong, maar Frank van Gils zorgde met zijn treffer voor een terechte eindbalans (1-1).

FC Boshuizen-trainer  Dennis den Turk blikte terug op de ontmoeting: ,,Het was voor beide teams een moeilijke wedstrijd. Het weer was bar en boos, waardoor goed voetbal erg lastig werd. Voor rust waren er nauwelijks kansen en 0-0 was dus ook een logische ruststand. In de tweede helft profiteerde Marvilde van een communicatiefout in onze verdediging, maar we pakten daarna de draad goed op. Frankie scoorde na een uur spelen de 1-1. Het laatste half uur van de wedstrijd was erg rommelig. Wij hadden vaker de bal, maar Marvilde kreeg de grootste kansen op een doelpunt. Onze keeper (Oussama Zayzaoui, SN) had in de slotfase nog een paar mooie reddingen, dus al met al ben ik wel tevreden met een gelijkspel’’, aldus Den Turk.

De trainer maakte onlangs bekend aan het eind van het seizoen te gaan vertrekken bij de Boshuizerkade-ploeg, maar de ex-profvoetballer weet nog niet bij welke club hij de komende voetbaljaargang werkzaam zal zijn. ,,Er lopen wel wat dingetjes maar daar kan ik nog niet veel over zeggen, omdat het nog niet concreet is. Ik verwacht dat daar op korte termijn wel wat meer duidelijkheid over zal komen’’, besluit Den Turk.

Marvilde – FC Boshuizen 1-1 (0-0) 50. Marvilde 1-0, 60.Van Gils 1-1

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Oulmouden, Zenzen, Hagens, Ortega, Marengo, Bojaada, Van Gils, Vandi, Dasburg.