vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels afgetroefd door Staphorst (plus nababbel)

FC Rijnvogels afgetroefd door Staphorst (plus nababbel)

-

Derde divisie- De ene week is de andere niet. De ene wedstrijd ook zeker de andere niet. Daar waar de Vogels de week ervoor in een sublieme eerste helft RKAV Volendam al op de knieën had, moesten de Katwijkers op sportpark de Noordergang buigen voor de thuisclub. De 2-0 was een volkomen terechte uitslag. Het was op z’n zachtst uitgedrukt een zeer, maar dan ook zeer matig optreden van de mannen van trainer Thomas Duivenvoorden die zijn team redelijk onherkenbaar zag acteren. Althans, het grootste gedeelte van de wedstrijd.

De verliezende trainer was na afloop helder in zijn analyse. ‘Het was beslist niet onze dag. We hebben een moeilijke wedstrijd gespeeld en alle credits gaan naar Staphorst. Zij hebben ons afgetroefd en speelden met meer overgave. Vooral in de duels. Wij speelden de enkele kansen niet goed uit en het lukte absoluut niet vandaag. Overigens hebben wij niet echte grote kansen gehad.’

Hiermee schetste Duivenvoorden in grote lijnen de verloren wedstrijd. Zijn collega trainer Karlo Meppelink lichtte toe dat zijn team direct hoog druk moest zetten, iets wat vaak de kracht van de Vogels was. ‘Wij startten fel en ontregelden hun opbouw. Er zat veel diepgang in ons spel en wij gaven weinig kansen weg.’ Ook de visie van Meppelink was helder. Zijn doelman Yorick Maats heeft nauwelijks een redding van enige betekenis hoeven te verrichten.

Rijnvogel doelman Yannic Augustinus daarentegen wel. Nadat kort na de aftrap Neville Ogidi Nwankwo al een bal van de lijn moest halen moest zijn keeper vlak daarna met een reflex een kopbal van Stan Haanstra uit de bovenhoek tikken. Met Ogidi Nwankwo en Augustinus zijn de twee Katwijkers genoemd die een dikke voldoende haalden daar waar de overige teamgenoten matig presteerden.

Met deze twee snelle acties van de thuisclub leek de toon voor het verdere verloop van de wedstrijd gezet. De Vogels kwamen niet in het voor hen bekende ritme en grossierden vandaag in verkeerde passes. Het fysiek sterke Staphorst won vele (lucht)duels en straalden meer gedrevenheid uit. Een afgeketst schot van Dennis Bakker en een inzet over van hem waren de enige noemenswaardige mogelijkheden. Op slag van rust viel hij uit met de inmiddels vervelend terugkerende schouderblessure. Zijn team hield het tot aan de thee alsnog droog.

Direct na de hervatting weer een fel gestarte thuisclub. Weer was het doelman Augustinus die de openingstreffer van Freddy Quispel voorkwam. Het lukte de Vogels niet om de bal lang in de ploeg te houden en de thuisclub was regelmatig de bovenliggende partij. Er zat weinig overtuiging in het spel van de roodzwarten die in de 60e minuut de 1-0 van Stan Haanstra om de oren kregen. Martin van der Ende vergat alleen voor Augstinus de genadeklap uit te delen dus bleven de Katwijkers nog in leven. Een eventuele gelijkmaker zat er niet in omdat Neville Ogidi Nwankwo na een corner rakelings over kopte. Bij het scheiden van de markt kopte Dirk Muis een corner snoeihard binnen en daarmee de verdiende zege veilige stellend.

Peer van Paasen met zijn bevinding over de verloren wedstrijd. ,,We wisten vooraf dat we een lastige middag tegemoet zouden gaan. Staphorst is thuis erg sterk voor eigen publiek en ze hadden voor deze pot al talloze keren de nul gehouden. Ze hebben een sterk middenveld met veel diepte in het spel en voorin zijn ze fysiek aanwezig en kopsterk. Daar hebben we het heel moeilijk mee gehad. Op het lastig te bespelen veld rolde de bal voor de pauze nog wel omdat het nat was, maar na de rust werd het stroperig en vooral vechtvoetbal. Daar liggen meer hun kwaliteiten dan die van ons en daarmee is de nederlaag wel verklaard. We hebben niet kunnen brengen wat vaak wel is gelukt dit seizoen. Uiteraard willen we met FC Rijnvogels niet in niemandsland terecht komen en we willen graag eindigen met een goede serie duels. Dat zijn we onze trouwe fans verplicht. Ook nu waren ze er weer bij en we hebben ze dit keer helaas teleur moeten stellen. Positief was wel dat Maarten Reyneveld inviel na zijn langdurige kruisbandblessure. Hij bracht ook direct wat meer voetbal in ons spel. We gaan deze week weer hard trainen om het volgende week beter te doen tegen Urk.”

FC Rijnvogels: Augustinus, Michel, Ogidi Nwankwo, De Haas (46. Jansen), Van Paasen, Bakker (44. Van Montfort), De Beste, Dobbe (74. Noordam), Bijen (74. Reyneveld), Van Leeuwen, Tjin Asjoe.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read