vrijdag, september 29, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels blijft geloven in fraai slotstuk (plus de nababbel)

FC Rijnvogels blijft geloven in fraai slotstuk (plus de nababbel)

-

Derde divisie- Ook met nog drie wedstrijden te gaan speelt FC Rijnvogels nog steeds ergens voor. De ploeg van Thomas Duivenvoorden peinst er niet over om enkel nog voor spek en bonen mee te doen en heeft de derde plaats nog niet uit het hoofd gezet. Die positie kan recht geven op nacompetitievoetbal. Het gestelde doel bleef levendig door de krappe 1-0 zege op Ter Leede. De Sassenheimers hadden over het geheel genomen recht op meer, maar vooral doelman Yannic Augustinus had kennelijk lak aan de benarde positie op de ranglijst van de ploeg van Niek Oosterlee en Cees van Tongeren.

Het werd een boeiende derby op de Kooltuin. Het eerste deel van de eerste helft was nog wel wat steriel van twee kanten, maar gaandeweg werd het vermakelijk om naar te kijken, mede ook door de spanning die er voor beide ploegen op stond. In de mindere fase viel wel het enige doelpunt. Voor het eerst dook een Vogel de zestien in en prompt was het 1-0. Buitenspeler Virgil Tjin-Asjoe mocht zich laten feliciteren. Het duurde best lang voordat Ter Leede zich nadrukkelijker ging melden aan de voorkant, maar in het laatste kwartier kreeg de in nood verkerende ploeg van De Roodemolen behoorlijke kansen. Het trainersduo had Dirk Hoekstra in de spits gezet en de van origine rechtsback maakte het de verdedigers soms best lastig. Het meeste gevaar kwam evenwel van Luc de Kruijs.

Zo moest een ferme vrije trap van de genoemde speler verwerkt worden door Auustinus en kopte Hoekstra net naast uit een assist van zijn kompaan voorin. Nog eens De Kruijs leek de 1-1 te maken, maar eerst redde de betrouwbare sluitpost en daarna werd de bal van de doellijn afgewerkt. Ook een tweede kopbal van Hoekstra op een voorzet van Martijn Wooter leverde geen treffer op. Namens de FC was Roy van Leeuwen er een keer vandoor, maar Hidde van den Ende zette op tijd een sliding in om de 2-0 te voorkomen.

Na de rust bleef het boeiend en onderhoudend. Ter Leede drong wel aan, maar leek de overtuiging en het vertrouwen te missen. Augustinus moest nog wel een paar keer handelend optreden. Mike van den Steenhoven kreeg de grootste kans, maar zijn inzet ging naast. In de uiterste slotfase ging Ter Leede achterop 1 op 1 spelen en daardoor kreeg de thuisploeg enkele keren de ruimte om uit te breken. Dat gebeurde even zo vaak onzorgvuldig en zo bleef de marge gering en dus ebde ook de spanning niet weg. Uiteindelijk bleef FC Rijnvogels overeind en zo kon al weer de zestiende overwinning worden gevierd. Voor de gasten was het juist de zestiende nederlaag.

Zo worden het voor beide ploegen nog spannende weken. FC Rijnvogels zou volgende week Barendrecht kunnen passeren en dan kan het nog interessanter worden voor Duivenvoorden en de zijnen. Lukt het niet dan is er uiteraard geen man overboord. Voor Ter Leede liggen de kaarten bepaald anders. Passen is evenwel geen optie, want dan dreigt de vierde divisie.

FC Rijnvogels- Ter Leede 1-0 (1-0). 9. Tjin -Asjoe 1-0.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (89. Massaoudi), Ogidi Nwankwo, Michel, Jansen (89. Noordam), Bijen, Van Paasen, Van Montfort, Van Leeuwen, Dobbe (60. Reyneveld), Tjin- Asjoe (77. De Haas).

Ter Leede: De Vries, Van den Ende (82. Goeman), Arroyo, Ouled Haj M’hand, Wooter, Van der Kwaak (60. Van den Steenhoven), Bloemendaal, Van der Weijden (68. Wajer), M. de Kruijs, Hoekstra, L. de Kruijs.

Beluister de vraaggesprekken na afloop. Jaap Kloos sprak met Tom Bijen, Remco Mentink met Yannic Augustinus en Thomas Duivenvoorden en Hennie Kanbier liep Niek Oosterlee tegen het lijf.

Foto’s: Jan van der Lubbe (de fotoreportage volgt direct!)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read