dinsdag, mei 30, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels krijgt te weinig tegen medekoploper ACV (plus nababbel)

FC Rijnvogels krijgt te weinig tegen medekoploper ACV (plus nababbel)

-

Derde divisie ( zaterdag)- FC Rijnvogels trok aan het kortste eind in het duel met ACV. Dankzij een strafschop die in eerste instantie tegen de lat belandde maar in de rebound alsnog door Mohamed Yassine Abouzraa kon binnen worden gewerkt.

Tom Bijen na afloop: ‘We stonden op dat moment te slapen toen de rebound werd binnen gewerkt’ betreurde de man die in blessuretijd zijn inzet uit een moeilijke hoek tegen de lat zag vliegen. ‘We hebben vandaag bepaald geen geluk gehad en zelf had ik een goede kopkans op de 1-0 maar de bal ging net over de lat. Toch vond ik dat wij een goede wedstrijd hebben gespeeld en een punt hadden verdiend. Tot aan die penalty was er niets aan de hand en hadden wij toch goede controle over de wedstrijd. Helaas viel het kwartje vandaag voor ons de verkeerde kant op baalde hij. ‘Het is zuur dat we geen punt hebben gepakt’.

Bijen had het gelijk aan zijn zijde maar moest ook in alle eerlijkheid bekennen dat ACV over een goed team beschikt en gevaarlijk was met snelle uitvallen. De teams troffen elkaar voor de derde keer dit seizoen. Voor de KNVB beker schakelden de Vogels de Assenaren met 1-0 uit en in het duel in Assen werd het 1-1. Tekenend voor de beide goed spelende teams dat het nooit een doelpuntenfestival in de onderlinge confrontaties is geworden. Daarvoor speelden de beide defensies te solide en waren de bloedstollende momenten voor beide doelen te spaarzaam om van een waar spektakelstuk te spreken. Ook al ontbrak het in dit boeiende duel op sommige momenten hier niet aan.

In de eerste fase tastten de beide opponenten elkaar af en ontspon er zich een duel op het middenveld zonder dat een der beide teams zich kon beroepen op een overwicht. De bezoekers forceerden de eerste corners maar de beste kans was voor Victor van Montfort die de voet van doelman Enver Spijodic trof. Een nog betere mogelijkheid voor de gasten werd op de doellijn door Leonard De Beste verijdeld na een slechte terugspeelbal. ACV rekende zich op dat moment al rijk en het was het meest opwindende moment van de eerste helft.

Vrij kort na de hervatting had Bijen een assist van Van Montfort kunnen verzilveren maar knikte net over de lat. Daarna viel het ongelukkige moment waarop na een snelle counter een ACV spits in de sandwich van Kasper Michel en Neville Ogidi Kwankwo verdaagde. Michel kreeg de gele prent en Gijs Jaspers mocht vanaf elf meter aanleggen, zag zijn inzet via de lat weer terug ketsen en ploeggenoot Abouzraa was attenter dan de roodzwarte mannen in de Katwijkse defensie die volgens temgenoot Bijen helaas stond te slapen. De 0-1 bleek uiteindelijk goed voor de winnende treffer van de bezoekers die het slotoffensief van de Vogels overleefden. Voordien troffen de Katwijkers het niet dat een fraaie kopbal van Leonard de Beste die de 1-1 zou hebben betekend door buitenspel werd afgekeurd.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (88. De Haas), Nwankwo, Michel, Jansen (46. Van Leeuwen), Bakker, (88. Noordam), Van Paasen, De Beste, Dobbe, Bijen, Van Montfort (76. Tsjin Asjoe).

Scoreverloop. 55. Abrouzraa 0-1.

Beluister hier nog de analyse van Remco Mentink over de wedstrijd en tevens een vraaggesprek met Van Montfort.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read