dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels rehabiliteert zich tegen Urk

FC Rijnvogels rehabiliteert zich tegen Urk

-

Derde divisie (zaterdag)- ‘Het ging lekker’, vond Victor van Monfort na afloop van de door de thuisclub met 3-1 gewonnen wedstrijd. Hij keek met genoegen terug op de overwinning waarin hij een groot aandeel had. De 2-0 scoren en vervolgens een loepzuivere assist op Maarten Reyneveld die de overwinning met een kopbal veilig stelde. De uitglijder van de week ervoor werd weggepoetst in een wedstrijd die niet het predicaat geweldig kreeg op gestempeld. Wel degelijk en uiteindelijk resulterend in een overwinning voor de gastheren tegen Urk.

Na de ondermaatse opvoering de week ervoor bij Staphorst hadden de Vogels nog het een en ander recht te zetten. Zij traden aan zonder Dirk Jan van den Oever en Dennis Bakker die het lijstje met geblesseerden nog eens extra aanvulden. Roy van Leeuwen ontbrak door andere omstandigheden ook aan de aftrap. In een redelijk vlakke eerste helft was te merken dat de diepte waarin de snelle Van Leeuwen vaak gevaarlijk is niet of nauwelijks werd gezocht. Met alle respect voor Tom Bijen die als altijd een ijverige bij was.

Zoals gezegd werd het geen spektakelstuk op de Kooltuin. Aan het eind van de rit wel een verdiende overwinning voor de Vogels. Geen opwindende momenten voor beide doelen al was de eerste kans voor Urk waarmee de thuisclub met de schrik vrij kwam. Van Monfort: ‘We hebben niet veel weggegeven’. Klopt. Maar op slag van rust moest Bijen op de doellijn redden om een gelijkmaker te voorkomen. Want een van de beteren van vandaag, Julian Jansen, had met een lucky shot- als voorzet bedoeld (?)- zijn inzet in de verre bovenhoek achter de kansloze doelman Richard Strijker zien binnen dalen. Eerder had de Urker sluitpost een schot van Julian Dobbe moeten keren. Een van de weinige ingrepen van hem. Met de magere voorsprong brak de rust aan.

In het tweede bedrijf wat meer dominantie van de thuisclub al kreeg het niet de volledige grip op het duel. Het hield echter de controle en de 2-0 was een enigszins logisch gevolg. Jansen veroverde op inzet de bal en verzorgde een geweldige assist op maat en Victor van Montfort rondde voortreffelijk af, 2-0. Een aanval uit het boekje.

De punten leken zo kort voor tijd in the pocket. Niet dus. Want de bezoekers gaven zich nog niet gewonnen. Een dieptepass werd door de defensie verkeerd ingeschat en Adreas Gnodde bracht in de slotfase de spanning terug. Her Urker gejuich was nog niet verstomd of luttele tellen later lag de 3-1 al in het Urker netje. Richard Strijkers moest vissen na de rake kopbal van Maarten Reyneveld die de loepzuivere assist van Van Montfort binnen knikte. Mooi toch voor de man die na een jaar blessureleed in het laatste half uur inviel en zijn rentree met de beslissende treffer de zege veilig stelde.

Scoreverloop: 33. Jansen 1-0. 71. Van Monfort 2-0. 81. Gnodde 2-1. 84. Reyneveld 3-1.

OpstellingFC Rijnvogels: Augustinus, Van Paasen (89. De Haas), Ogidi Nwankwo, Michel, Jansen, Bijen, De Beste, Dobbe (75. Rutgers), Noordam (63. Reyneveld), Van Montfort, Tsjin Asjoe (89. (Massaouidi).

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read