zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels snoept een puntje in Genemuiden

FC Rijnvogels snoept een puntje in Genemuiden

-

Derde divisie A (zaterdag)- Over één ding was iedereen het eens na afloop van het duel in Overijssel: op basis van veldoverwicht en kansenverhouding laat de thuisclub hier twee dure punten liggen. Sportclub Genemuiden had meer afstand moeten nemen dan met die ene treffer van Berwout Beimers na bijna een uur spelen. De gastheren lieten Rijnvogels in leven en kregen vijf minuten voor tijd het deksel op de neus.

Een goal om van te smullen, dat wel. Daarom smaakte het puntje tegen de ongeslagen promovendus toch zoet. Verder dan wat geblokte schoten, corners en machteloze aanvallen waren de bezoekers nog niet gekomen deze middag. Trainer Dogan Corneille waagde in de slotfase wel een omzetting naar 3-2-3-2 met vooruitgeschoven mensen en meer risico.

Plots zag Tom Bijen buitenspeler Alljereau Mercera vrijstaan en legde de kleine goaltjesdief de bal op de stropdas van ‘AJ’. Die droeg dat kledingstuk toevallig even niet, liet het balletje van de borst keurig op de voet vallen en haalde fraai uit langs doelman Hidde Streutker.

Rijnvogels had het de eerste minuten al moeilijk en zag een vrije trap van voormalig Rijnsburger Marc Magan naar de bovenhoek koersen. Pim van der Plas redde fraai en dat zou zeker niet de enige redding van de Katwijkse doelman blijven. Wat dat betreft had hij een groot aandeel in het resultaat van deze lastige uitwedstrijd. Na de pittige openingsfase zakte het tempo echter en controleerde Rijnvogels een klein half uur het duel, zonder zelf gevaarlijk te worden.

Nadat aanvaller Mike Reuvers een grote kans net naast het doel van Van der Plas prikte, nam de druk van de SC tot het rustsignaal sterk toe. Een inzet van verdediger Van de Wetering caramboleerde via de paal en een Rijnvogel uit de doelmond. De doelpuntloze ruststand werd door de Katwijkers als adempauze begroet.

Na de hervatting bleef het overwicht van de thuisclub echter in stand en het publiek werd beloond met een fraaie 1-0 van de linkervoet van Berwout Beimers. De 2-0 van dezelfde Beimers werd afgekeurd wegens buitenspel. Het tandeloze Rijnvogels leek niet in staat toe te bijten ondanks de tactische omzetting van de trainer. Tot dat ene moment in de slotfase, dat de gasten een nauwelijks verdiend, maar wel gekoesterd punt opleverde.

SC Genemuiden – FC Rijnvogels 1-1 (0-0). 58.Beimers 1-0, 86. Mercera 1-1.

FC Rijnvogels: Van der Plas, Macrander, Schonenberg, Michel, Van den Oever, Van Paasen, Noordam (46. De Jong), Van Montfort (64. Jansen), Mercera, Bijen, Van Leeuwen (72. Rigters).

Foto’s: Piet van Kampen (interviews volgen later!)

Must Read