vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels vecht tegen de bierkaai (plus nababbel)

FC Rijnvogels vecht tegen de bierkaai (plus nababbel)

-

Derde divisie (zaterdag)- Na de fraaie zege op Sparta Nijkerk volgde afgelopen zaterdag een teleurstelling. De thuisclub leed een 0-3 nederlaag tegen het dit seizoen uitstekende presterend Sportlust ’46. De nog immer incomplete formatie van trainer Thomas Duivenvoorden speelde een van de mindere wedstrijden van het seizoen en het woord ‘off-day’ was hier bepaald geen onjuist getrokken conclusie. Er ging veel te veel mis bij de Katwijkers.

Het eerste kwartier oogde nog goed. De gastheren hadden zelfs de leiding moeten nemen want de eerste de beste kans had zomaar een ander wedstrijdbeeld op kunnen leveren. Na een vlotte aanval wist Sieb Rurtgers de bal niet langs het uitgestoken been van doelman Ho Chun Ko te krijgen. Het was een van de weinige mogelijkheden die er zich in de eerste helft voor de Vogels voordeden.

Langzamerhand namen de bezoekers de regie enigszins over en zagen een vrije trap van Mohammed Bendadi knap door doelman Yannic Augustinus uit de verre hoek geranseld worden. Sportlust ’46 werd daarna de beter voetballende ploeg. Het team oogde gretiger dan de thuisclub waarbij het aan snelheid en creativiteit in de aanval ontbrak. Er ging teveel mis bij de gastheren. Afvallende ballen waren voornamelijk voor de bezoekers en ook veel individuele duels werden in het voordeel van hen beslist. Met de snelle vleugelspitsen zoals Joshua Patrick dreigde er constant gevaar.

Toch was het uit slecht uitverdedigen waaruit kort voor de rust de openingstreffer tot stand kwam. Na rommelig wegwerken nam Zakaria Issarti de bal vol op de pantoffel en zijn strakke pegel was onhoudbaar voor Augustinus. Kort daarna leek de 0-2 in de maak maar de betrouwbare doelman redde knap en hield zijn team in de race om in de tweede helft de kansen mogelijk te doen keren.

Net als vorige week kwamen de Vogels goed uit de kleedkamer. Na een afgeslagen corner had Kasper Michel pech met een knal tegen de paal en kort daarop schoot Rutgers te gehaast voorlangs. De ommekeer in het duel bleef derhalve uit. Het Katwijkse offensief ebde weg een Michel werd de ongeluksvogel door na balverlies van een zijner medespelers aan de noodrem te gaan hangen en dat werd door arbiter Kuijntes terecht met een pingel bestraft. Mohammed Bendadi stuurde Augustinus vervolgens het verkeerde bos in, 0-2.

De Vogels wilden daarna wel maar waren niet bij machte om de Woerdense muur te slechten. Een spannende slotfase had er wellicht ingezeten als een verre boogbal in het verlaten doel dreigde te verdwijnen maar de niet meegelopen assistent langs de lijn zag in zijn optiek een verdediger voor in plaats van achter de doellijn weghalen. Geen spannende finale omdat vlak daarna Bendadi een afgeslagen corner strak in de Katwijkse touwen schoot, 0-3.

Een terechte overwinning voor het team uit Woerden op een middag waarin de Vogels niet in het beste verenpak staken.

FC Rijnvogels: Augustinus, Michel, Ogidi Nwankwo, De Haas (46. Van den Oever), Van Paasen, Jansen (46. Dobbe), De Beste, Bijen, Rutgers, Bakker, Van Montfort (79. Noordam).

Scoreverloop: 40. Issati 0-1. 59. Bendadi 0-2 (pen.). 85. Bendadi 0-3.

Piet van Kampen

Beluister hier de bevindingen van Remco Mentink en in de nastoot trainer Duivenvoorden.

 

 

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read