vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels verslaat VVOG zonder goed te spelen

FC Rijnvogels verslaat VVOG zonder goed te spelen

-

Derde divisie (zaterdag) – FC Rijnvogels was dit seizoen niet heel succesvol tegen ploegen uit de onderste regionen van de ranglijst. Zo werd van Excelsior ’31 verloren en leverden de wedstrijden tegen ASWH en VVOG een gelijkspel op. Tegen laatstgenoemde club kregen de Katwijkers in Harderwijk een herkansing. Deze werd succesvol afgerond met een 1-3 overwinning.

Aanvoerder Kasper Michel geeft eerlijk toe dat de wedstrijd tegen VVOG niet van hoog niveau was. ,,Dit was een wedstrijd die we gewoon moesten winnen. Goed voetbal maakte even niet uit en dat zag je wel terug. VVOG had net een trainerswissel gehad en had hetzelfde idee als wij: winnen en voor goed voetbal hoefden ze het niet te doen. Het was een wedstrijd waarin heel veel balverlies werd geleden.”

Veelvuldig balverlies

Om aan te geven hoe vaak er precies balverlies werd geleden, vertelt Michel over de geblesseerde spelers van FC Rijnvogels. ,,Ze hielden langs de kant bij hoe lang we de bal in ons bezit hadden. Ze kwamen niet vaak boven de vijf passes uit. Als we het vanuit ons perspectief bekijken was de eerste helft niet heel denderend, maar in de tweede helft hebben we geen kansen weggegeven.”

Na vier minuten kwamen de Katwijkers op voorsprong tegen VVOG. Michel legt uit dat er een gek moment aan het doelpunt vooraf ging: ,,Er was een buitenspelsituatie en hun keeper speelde de bal in naar één van hun verdedigers. Die pakte die bal op om hem goed te leggen, maar de scheidsrechter floot hem af voor een handsbal. Hij vond dat de keeper de vrije trap al had genomen. Uit die vrije trap scoorden we.”

Rutgers scoort

Michel erkent dat zijn ploeg daarbij een gelukje had. Na een ruim half uur kwamen de Harderwijkers weer langszij. ,,Maar dat veranderde niets aan het spelbeeld. We kwamen al snel weer op voorsprong uit een corner. Tom Bijen gaf hem voor, de bal werd verlengd door Victor van Montfort en Sieb Rutgers stond voor ons op de goede plek. Sieb had veel kansen nodig om te scoren, maar deze tikte hij goed in.”

Niet alleen de openingstreffer, maar ook het derde doelpunt bevatte het nodige geluk voor de Katwijkers. ,,Julian Jansen gaf de bal vanaf links voor met een stuitje en die ging voorbij de eerste paal. Er stond niemand van ons in de buurt, maar één van die jongens van VVOG kopte hem in eigen doel. We hadden niet het gevoel dat we daar een goal gingen maken, maar dat was erg gelukkig.”

Laag geklasseerd blijkt lastig

Volgende week mag FC Rijnvogels genieten van een vrij weekend, maar de week daarop moet het spelen tegen degradatiekandidaat ASWH. Een tegenstander waar Michel niet al te licht over denkt. ,,Als je kijkt naar onze eerdere resultaten tegen laag geklasseerde ploegen, is dat niet al te best. Gisteren wonnen we dan wel en die lijn willen we best door gaan trekken.”

Er is verder ook nog goed nieuws te melden bij FC Rijnvogels. Michel vertelt dat een aantal geblesseerde spelers langzaam maar zeker weer terug beginnen te keren. ,,Roy van Leeuwen gaat de goede kant op, net als Virgil Tjin-Asjoe en waarschijnlijk ook Dirk-Jan van den Oever. De ziekenboeg stroomt leeg!”

VVOG – FC Rijnvogels 1-3 (1-2). ‘4 Bakker 0-1, ’34 Zwart 1-1, ’38 Rutgers 1-2, Van de Hooff 1-3 (e.d.).

Opstelling: Augustinus, van Paassen, Nwankwo, Michel, Jansen, Bakker, De Beste, Bijen, Rutgers, Dobbe, Van Montfort.

Beluister hier nog een interview van mediapartner RTV Katwijk met de winnende trainer:

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read