vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGehavend Rijnvogels sluit onbegonnen missie met positief gevoel af (plus nababbel)

Gehavend Rijnvogels sluit onbegonnen missie met positief gevoel af (plus nababbel)

-

Derde Divisie (zaterdag)- Het was noodweer op De Kooltuin. Dat had niets te maken met de heerlijke weersomstandigheden, maar met de toestand van de selectie. Thomas Duivenvoorden beschikte over slechts elf fitte spelers uit de A-selectie, maar zijn ploeg weerde zich kranig tegen SteDoCo. Desondanks ging het zaterdagmiddag met 0-2 ten onder.

Het was onnodig. En dat is een aardige prestatie voor een team dat niet kon beschikken over Leonard de Beste, Edin Bibuljica, Willem Schonenberg, Maarten Reyneveld, Jesse Driebergen, Roy van Leeuwen, Dirk Jan van den Oever, Sieb Rutgers en Pim van der Plas. De basis bestond voornamelijk uit spelers die normaal gesproken niet de eerste keuze zijn en dat was in het openingskwartier goed te zien aan de slordigheid.

Het gerenoveerde FC Rijnvogels raakte echter al snel gewend aan zichzelf en begon langzaamaan beter te voetballen. Het had daarbij geluk dat ook SteDoCo geen goede wedstrijd speelde en nauwelijks bij het doel van Yannic Augustinus terecht kwam. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam na een ruim half uur op naam van Victor van Montfort. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Vlak daarna werd SteDoCo gered door Maarten de Fockert. Op stijlvolle wijze tikte de doelman een inzet van Dennis Bakker uit de kruising. Het was een wake-up call voor de bezoekers, die daarna zelf op jacht gingen naar de openingstreffer. Succesvol, bleek twee minuten voor rust. Op aangeven van Elvio van Overbeek kon aanvoerder Joran Schröder de 0-1 binnen tikken.

Op het uur kon SteDoCo de wedstrijd in het slot gooien, maar Augustinus hield zijn ploeg in de wedstrijd door twee doelpogingen van Sjaak Kuyper te keren. In het laatste kwartier van de wedstrijd ontwaakte de ploeg van Duivenvoorden, mede dankzij de invalbeurt van Virgil Tjin-Asjoe.

FC Rijnvogels kwam heel dichtbij de gelijkmaker, maar een voorzet van Julian Dobbe werd door respectievelijk Tom Bijen, Bakker en Tjin-Asjoe gemist en uiteindelijk van de doellijn gehaald. Dit gebeurde twee minuten later opnieuw. Een minuut voor tijd werd alle spanning uit de wedstrijd geschoten door invaller Everon Pisas. Hij bepaalde de eindstand op 0-2.

Het feit dat het gehavende FC  Rijnvogels zo lang mee bleef doen in de wedstrijd, zorgt voor een trots gevoel bij trainer Thomas Duivenvoorden: ,,We misten vandaag gewoon acht spelers. Drie daarvan misten we al wat langer en het is soms al een uitdaging om die op te vangen. Vandaag waren dat er dus vijf extra. We toonden dat we over een goede, brede selectie beschikken, waarin iedereen weet wat er gevraagd wordt.”

Hij vervolgt: ,,Op onbegrijpelijke wijze maken we niet de 1-1 met een bal die, dacht ik, twee á drie keer stuiterde op de lijn. Veel mensen zeiden dat het een onbegonnen missie zou zijn en als je zo denkt wordt het dat ook, maar we konden gewoon elf spelers uit de A-selectie opstellen. Ik ben trots dat ik deze wedstrijd heb kunnen zien, dat ook de andere spelers gewoon het shirt van FC Rijnvogels kunnen dragen.”

Luister hieronder naar het volledige interview van Thomas Duivenvoorden bij RTV Katwijk:

https://soundcloud.com/user-63044419/thomas-duivenvoorden-na-fc?si=dd6bc51e51b7477d9635bf47f6ed761f&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

FC Rijnvogels – SteDoCo 0-2 (0-1): 43. 0-1 Schröder, 89. 0-2 Pisas

FC Rijnvogels: Augustinus, Massaoudi (65. Michel), Nwankwo, De Haas, Jansen (71. Tjin-Asjoe), Van Paassen, Bakker (87. Melissen), Bijen, Noordam (87. Van Duijn), Dobbe, Van Montfort

SteDoCo: De Fockert, Touré, Cortie, Van Overbeek (88. Wielinga), Salhi (70. Intezar), Schröder, Hobbel, El Hankouri (77. Pisas), Kuyper (77. Van Zeelst), De Zwart, Van Nuland

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read