HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLate ontbranding aan de Boshuizerkade (plus fotoreportage)

Late ontbranding aan de Boshuizerkade (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse (zondag)- Zoals de wedstrijd tien minuten later begon, kwam nog veel later, zeker wat FC Boshuizen betreft, het benodigde vuur in het spel. SC Kruisland gaf uiteindelijk een ruime 3-0 voorsprong weg, en net als eerder dit seizoen in Brabant, eindigde het treffen in 3-3. ,,Alleen uit stonden wij met 1-3 voor”, nuanceerde FC Boshuizen keeper Oussama Zayzaoui.

De kampioenskandidaat uit Kruisland speelde met een groter zelfvertrouwen dan de Leidenaren. De voorhoedespelers van de bezoekers waren over het algemeen een stuk sneller en balvaster. Al binnen vijf minuten kreeg Richelor Sprangers de bal voor, maar deze schoot helemaal door naar de rechterkant. Daar kwam de bal opnieuw in het bezit van de gasten, en ditmaal was de voorzet wel op maat voor Faris Ouaddaf, die zo vrij als een vogeltje kon inkoppen.

Na de 0-1 leek de kadeploeg even op te veren maar te vaak werden ballen zo weer ingeleverd. Onder andere speelde Omar Hamdi op een bepaald moment wel heel onhandig terug op zijn doelman. Fouad Idabdelhay was er als de kippen bij, maar een voet van Zayzaoui belette hem te scoren. ,,De eerste helft heb ik denk ik wel een behoorlijk aandeel gehad om de achterstand minimaal te houden”, verklaarde de doelman van de thuisploeg na afloop.

Er kwamen nog foute terugspeelballen genoeg maar de Boshuizen goalie stond in iedere situatie op scherp. Vooral Idabdelhay onderschepte veelvuldig de onzuivere passes van de Boshuizen spelers, maar vond ook telkens Zayzaoui op zijn weg. De Brabanders vonden het verder wel prima zo met een tegenstander die geen enkele uitgespeelde kans voor rust creëerde. Uit alles leek dat Kruisland hier in Leiden een zakelijke overwinning zou gaan boeken, om zich steviger te gaan nestelen op de hoogste positie.

In de tweede helft had FC Boshuizen trainer Romano Seedorf niet verkeerd gewisseld. Ahmed Vandi en Jason Dasburg zorgde gelijk voor aanvallende impulsen vanaf de flanken, en dat werd voor de pauze node gemist.

Na een “Leids” kwartiertje pakten de Kruislanders het weer op zoals een potentiële kampioen ook hoort te doen. Bij een eerste gelegenheid voor de bezoekers schreeuwde Zayzaoui: LOS! Maar jammer genoeg voor hem luisterde Idabdelhay als enige niet, en troefde de Boshuizen goalie af, maar de Kruislandse spits kon de bal niet voor de achterlijn controleren. Een moment later verdedigde opnieuw Hamdi onzorgvuldig uit, waardoor de bezoekers een corner kregen. Die bereikte uiteindelijk Idabdelhay die zijn verdiende doelpunt maakte. ,,Ongelofelijk”, gaf Zayzaoui na afloop aan. ,,Er stond iemand van ons bij de eerste én bij de tweede paal en nog schiet die bal door alles heen.”

De 0-3 door Niels de Boer was idem dito te wijten aan onoplettendheid achterin bij de geelblauwen en de wedstrijd leek gespeeld. Maar we weten hoe het kan kolken aan de Kade gezien eerdere wedstrijden, zo ook afgelopen zondag. Een kwartier voor het einde gaf Dasburg vanuit de lucht de bal direct voor, en de eveneens ingevallen Rahim Sebah Abdul gleed pijlsnel de 1-3 binnen. Het Leidse publiek sprong letterlijk en figuurlijk op de banken en kwam daar niet meer vanaf. Kort daarna werd in het strafschopgebied van de bezoekers een luchtduel te hard uitgevochten, waardoor de scheidsrechter een penalty gaf aan de thuisploeg. Cristian Cabrera Ortega bracht vervolgens de spanning volledig terug.

Uiteraard wilde Kruisland het af gaan maken en besloot toch weer tot aanvallen over te gaan, maar de vrijgekomen energie bij de ploeg van Seedorf was onstuitbaar. Dat bleek niet veel later toen Ortega, opnieuw vanuit een dood spel moment, de bezoekers een zondagavond kater van jewelste bezorgde. Zijn directe vrije trap vloog twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd het Brabantse doel in en zo eindigde de wedstrijd opnieuw in 3-3. Zayzaoui vatte het nog eens goed samen: ,,Als wij willen hoeven we voor niemand onder te doen. We zijn zeker tevreden met een gelijk spel tegen deze sterke tegenstander. Zelf had ik liever gewonnen maar dan moeten we wel 90 minuten lang met een hoge intensiteit spelen. En niet zoals vandaag maar een half uur.”

FC Boshuizen – SC Kruisland 3-3 (0-1). 4. Ouaddaf 0-1. 63. Idabdelhay 0-2. 65. De Boer 0-3. 78. Abdul 1-3. 81. Ortega 2-3. 88. Ortega 3-3.

Opstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Zenzen (71. Lobo), Hamdi, Oulmouden, Voorn, Cabrera Ortega, Ahannach (46. Dasburg), Hadui (71. Abdul), Mouchih, Amheye (46. Vandi), Bojaada.

Opstelling SC Kruisland: Korebrits, Van den Bempt, Van de Kreeke, Hadjaissa, Ouaddaf (75. Samra), Sprangers (85. Nuur), Dersunelli, Tiebosch, De Boer, Idabdelhay, El Ouazzani (85. Goveia).

Foto’s: Eric van der Wijngaard