vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSamed Arikan (Valken’68): ,,Scorend vermogen moet omhoog”

Samed Arikan (Valken’68): ,,Scorend vermogen moet omhoog”

-

Leidenamateurvoetbal.nl levert elke week, doorgaans op woensdag, een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met onder meer een interview met een speler van een regionale club. Dit keer kwamen we uit bij Samet Arikan van Valken’68. Voor wie het nog niet las en/of geïnteresseerd is hierbij nog eens de mogelijkheid.

Valken’68 heeft met nog twee speelronden te gaan nog steeds perspectief op het bereiken van de nacompetitie voor promotie. Wel moeten er zes punten worden vergaard en dan is de ploeg van Derek van der Plas nog afhankelijk van resultaten op andere velden. Er is allerminst reden voor treurnis als het toetje niet mag worden genuttigd, maar de Valkenburgers kunnen in elk geval al terugkijken op een alleszins acceptabel seizoen, zo meent ook vleugelspeler Samet Arikan. ,,We staan bij de eerste vijf en daar is niets mis mee. Ik denk zelfs dat we onszelf meer dan eens tekort hebben gedaan. Het is zeker nog een doel om de nacompetitie te halen, maar dan moet alles wel mee zitten. Ik denk dat we in elk geval in staat zijn om de laatste twee duels te winnen. Wippolder staat wel boven ons, maar daar speelden we een prima pot en veegden we ze met 2-7 weg. Op de slotdag gaan we nog naar Nootdorp en dat is ook niet onoverkomelijk.”

De vorig jaar getrouwde en van Katwijk naar Oegstgeest verhuisde Arikan kwam in het seizoen ’19-’20 over van Quick Boys nadat hij eerder bij Katwijk speelde. Ondertussen is hij dus bezig aan zijn vierde seizoen. ,,Helaas is het niet mijn beste seizoen tot nu toe. Ik heb zeven goals gescoord en dat vind ik te weinig. Tegen HVV afgelopen zaterdag (2-4) ging het wel lekker en prikte ik er twee binnen. Maar mijn rendement moet omhoog. Ik moet in staat zijn om tussen de tien en vijftien doelpunten te maken per seizoen. Dat gaat me volgend seizoen op zeker lukken en ik hoop nu dan nog uit te komen op de dubbele cijfers. In het begin van de competitie heb ik wat duels gemist vanwege een scheenbeenblessure. Daarna heb ik zo ongeveer alles mee gedaan en kon ik af en toe van waarde zijn met assists en dus wat goals. Na de winterstop zijn we wat anders gaan spelen met meer aanvallende variaties. Daarvoor lag het accent meer op de defensie. We hebben met wisselend succes geacteerd, maar hadden al met al wel meer punten kunnen hebben. In de derde periode doen we nog mee en plaats twee zou nog bereikt kunnen worden.”

De in de bouw werkzame Arikan (25) heeft een hoger niveau voor zichzelf nog niet opgegeven. ,,Niet dat ik er heel erg mee bezig ben, want ik heb besloten sowieso nog minimaal een jaar bij Valken’68 te spelen. Hier voel ik me thuis en krijg ik veel vertrouwen van de staf. Omdat ik hier alweer een tijdje zit, hecht je je ook aan een team en dat brengt automatismen. Bij Quick Boys stond ik in het tweede, maar kansen om daar het eerste te halen zijn nihil te noemen. Het hoeven ook niet per se de clubs te worden waar ik al speelde, maar voorlopig zit ik hier prima. Het belangrijkste is dat ik in mezelf investeer om beter te worden. Eerder was Van der Plas mijn trainer op Nieuw Zuid en ook op ’t Duyfrak bevalt mij de samenwerking prima. Zo ook met assistent-trainer Erwin van der Nagel.”

Voor komend seizoen is al zeker dat Nick Guijt (Voorschoten’97), Dirk van Duijn (Quick Boys), Frank Kardjani en Jelle van den Oever (beide Katwijk) overkomen. ,,Daar staat tegenover dat Chris de Lange stopt en dat geldt ook voor Marc Langeveld, die nu al niet meer inzetbaar is vanwege een aanhoudende blessure. ,,Hun ervaring en kwaliteit gaan we zeker missen, maar ik heb zeker vertrouwen in de selectie die er dan staat. Zeker als ik zelf ook belangrijker kan zijn.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read