dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseStrafschop kost FC Rijnvogels de kop (plus nababbel)

Strafschop kost FC Rijnvogels de kop (plus nababbel)

-

Na afloop van het met 3-2 verloren duel tegen Harkemase Boys op sportpark De Bosk trok Tom Bijen het shirt over zijn gezicht. De pechvogel veroorzaakte in blessuretijd net binnen de zestien op onfortuinlijke wijze een strafschop. De goed leidende arbiter Veekamp vond de niet al te zware overtreding toch voldoende om de bal op de kalkstip te leggen. Jari Slort voltrok het vonnis: 3-2.

Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de Vogels naast de punten grepen door een ietwat knullige strafschop tegen. Was het tegen ACV nog gezien het spelbeeld onterecht, nu kwam de overwinning de Friese gastheren volkomen toe. Al was het alleen maar op basis van strijdlust. Op het knusse sportpark leek het een ontspoorde herfstdag in plaats van een aangename voorjaarsdag zo eind maart. Hevige plensbuien en een harde wind maakten in de eerste fase van de wedstrijd goed voetballen bijna onmogelijk.

Het goede voetballen ontbrak bij de Vogels nadat Jhurrey Margaritha al vroeg in de wedstrijd de score had geopend. De Katwijkers kwamen na deze vroege tik nimmer op het niveau dat zij vaker dit seizoen haalden. Het verschil was duidelijk. De thuisclub stopte er veel meer energie in en voorkwam dat de Vogels in het normale ritme kwamen. Dat op slag van rust aanvoerder Dirk Jan van den Oever geblesseerd de sompige grasmat met een ( hamstring?) blessure moest verlaten was ter aanvulling van de ruim bezette ziekenboeg. Voordien had zijn team pas tegen het einde van de eerste helft enige dreiging getoond zonder tot echte scoringskansen te komen.

Toen vrij snel in de tweede helft Berwout Beimers de weifelend ingrijpende Katwijkse afweer aftroefde met een fraaie streep in de verre hoek, leek de thuisclub – gezien het beeld van de wedstrijd- op een driepunter af te stevenen. Leek, want drie minuten later werd een assist van Dennis Bakker door de ingevallen Virgil Tjin Asjoe van dichtbij verzilverd.

De Vogels veerden op en waren in deze fase van de strijd weer enigszins herkenbaar zij het met veel slordige passes. Een kopbal van Victor van Montfort vloog over en aan de overzijde verzuimden de Boys de marge te verruimen. Het werd nu een echte wedstrijd met aanvallen over en weer. In balans. De balans die in evenwicht werd gebracht door verdediger Neville Ogidi Nwankwo, die zijn kopbal na een corner via de binnenkant van de paal en de hand van doelman Feike Spoor binnen zag rollen (2-2). Het werd vervolgens een duel op het scherpst van de snede. Als door een wesp gestoken ging de thuisclub op jacht naar de overwinning. Fel en vol overgave.

Zij troffen in het Katwijkse doel ene Yannic Augustinus die een heldenrol zou vervullen en de meest onmogelijke ballen er uit hield. Met handen en voeten. De 2-2 leek uiteindelijk de eindstand te worden tot het ongelukkige moment van de genoemde Bijen. Jari Slort koos een hoek, doelman Augstinus ook. Hij zat er bijna aan maar kon niet voorkomen dat weer een penalty de tweede nederlaag op rij betekende.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (44. Tjin Asjoe), Ogidei Nwankwo, De Haas, Jansen (46. Dobbe), De Beste, Bijen, Van Paasen, Bakker, Van Leeuwen (81. Noordam), Van Montfort.

Scoreverloop. 7. Margaritha 1-0. 49. Beinders 2-0. 52. Tsjin Asjoe 2-1. 78. Nwankwo 2-2. 90+2. Slort 3-2 (pen).

Beluister hier nog een interview van mediapartner RTV Katwijk met de Katwijkse trainer.