donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTrainer John Hage kan zich vinden in openheid en plannen bij UVS

Trainer John Hage kan zich vinden in openheid en plannen bij UVS

-

UVS heeft beet voor wat betreft een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen. Tot het einde van dit seizoen maakt Aart Jan van Boksel de klus af en daarna zal John Hage neerstrijken in de Kikkerpolder. Hage is nu nog de hoofdtrainer van Den Hoorn, maar na dit seizoen wordt er een punt achter de samenwerking van twee jaar gezet. Eerder was de ondernemer werkzaam bij Vitesse Delft (3 jaar). Bij Quick voetbalde Hage zelf om daar later jarenlang jeugdtrainer te worden van selectieteams. De JO19 had hij het langste onder zijn hoede. Jarenlang werkte hij ook nauw samen met Paul van der Zwaan, die nog steeds werkzaam is bij de derde divisionist.

Hage: ,,In principe zou ik langer bij Den Hoorn blijven, maar het liep anders. Ik werk daar met een grote selectie en dan kan je niet iedereen tevreden houden. Tijdens het trainingskamp zijn er wat gesprekken geweest met spelers en uiteindelijk heeft het bestuur besloten om toch uit elkaar te gaan. Zonder meer jammer, zeker ook omdat ik ervan ging ik zou aanblijven. Er waren contacten met andere clubs, maar die heb ik afgezegd. Ik ben blij dat er na de bekendmaking dat er een einde aan zou komen snel contact is ontstaan met UVS. Twee gesprekken verder waren we eruit en ik kijk er naar uit om in deze regio te gaan werken. Overigens is de sfeer bij Den Hoorn nog prima.”

                                                            De nieuwe trainer met Bert Kort (TC, UVS)

Vervolgend: ,,Vanuit de competitie weet ik dat UVS een goede ploeg heeft. De huidige plaats op de ranglijst wekt ook verbazing bij mij op, maar het zou zomaar kunnen dat ze na de winst op Honselersdijk de smaak weer te pakken hebben. Ik verwacht dat zij in staat zijn om uiteindelijk eersteklasser te blijven. Vorig seizoen hebben ze het geweldig gedaan en deze klasse past ze. Achter de schermen wordt gewerkt aan de selectie voor volgend seizoen. Ik ga nu niemand daar voor de voeten lopen, maar uiteraard help ik graag om mee te denken om straks weer een prima groep te hebben staan. Ook zal ik met de huidige trainer spreken, maar eerst spelen we zaterdag een onderling duel. Dat staat nu even voorop. Toevallig dat die pot nu ingepland staat. Vanzelfsprekend heb ik er nu belang bij om met Den Hoorn te winnen, maar ik hoop aan alle kanten dat UVS zich vervolgens zal veilig spelen.”

Vorig seizoen liep Den Hoorn op de laatste wedstrijddag de titel mis en zo de stap naar de vierde divisie. In een onderling treffen won Unitas’30 met 1-0. Hage staat bekend als een succesvol trainer die uitstekend overweg kan met jonge spelers en die hen ook daadwerkelijk beter maakt. ,,UVS is een mooie club en het verhaal was goed. Het allerbelangrijkste in de gesprekken vond ik ook dat er in alle openheid is gesproken door Lucas Riethoven en Bert Kort. Ik weet wat er allemaal gaande is geweest, maar dat de rust aan het terugkeren is. De plannen voor nu en straks zijn helder en ik verheug me erop om aan de slag te gaan in Leiden.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read