vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseUVS: ‘Over en uit’ na 3-1 nederlaag bij Nootdorp

UVS: ‘Over en uit’ na 3-1 nederlaag bij Nootdorp

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Alhoewel UVS na de nederlaag (3-1) bij Nootdorp officieel nog niet is gedegradeerd, de achterstand op de veilige plek negen bedraagt met nog 4 competitiewedstrijden te gaan 10 punten, wordt het nu wel een heel moeilijk verhaal voor de Kikkerpolderploeg. In theorie is handhaving weliswaar mogelijk, maar ook de meest optimistische blauw-witter zal na deze verliespartij in Nootdorp geen stuiver meer geven voor de kansen op lijfsbehoud van zijn favoriete club.

UVS-aanvaller Raul Dubbeldeman (op archieffoto) verwoordde het na de wedstrijd tegen Nootdorp als volgt: ,,Het is over en uit. De wedstrijd van vandaag was eigenlijk kenmerkend voor ons hele seizoen: de betere ploeg zijn, veel kansen krijgen, maar uiteindelijk toch met lege handen het veld af gaan. Met dit scenario had voorafgaande het seizoen echt niemand bij de club rekening gehouden, maar alles wat er dit seizoen mis kon gaan, ging ook mis. Het tussentijdse vertrek van trainer Kevin Krishan, de bestuurlijke onrust, blessures noem maar op. Dit alles bij elkaar opgeteld is toch teveel voor ons gebleken. Erg jammer, want aan de kwaliteit van de spelersgroep ligt het zeker niet, vind ik.”

Na afloop was het erg stil in de kleedkamer en iedereen had het gevoel dat het nu klaar is. Als je ziet dat wij waarschijnlijk gaan degraderen en een ploeg als DSO, dat vorig seizoen achter ons eindigde in de tweede klasse, een grote kans heeft om kampioen te worden, dan is dat toch eigenlijk ongelooflijk. Ja, sommige spelers gaan UVS verlaten, maar dat geldt voor mij zeker niet. Ik ben een echte UVS-jongen en wil hier graag blijven spelen. Ik ben persoonlijk erg blij met de terugkeer van Bart van der Weijden, dat is toch een lichtpuntje voor het komende seizoen. Natuurlijk zullen we de laatste competitiewedstrijden volle bak geven en hopen dat we het toch nog halen, maar we moeten ook realistisch zijn’’, aldus de vleugelspits tot besluit.

Nootdorp – UVS 3-1 (2-0) 30. Van der Gaag 1-0, 32. Van Maaren 2-0, 50. Van Maaren 3-0. 51. Van der Zwaan 3-1.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Verlaan, Spierdijk, Adima, Van Kempen, Maatoug, Dubbeldeman, Hulters, De Vries, Tavilla, Van der Zwaan.

 

Must Read