donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 in mineur na gelijkspel tegen koploper DSO

Valken’68 in mineur na gelijkspel tegen koploper DSO

-

Eerste klasse B (zaterdag) – Een punt behalen tegen de lijstaanvoerder is voor menig club reden voor een klein feestje, maar van enige juichstemming bij Valken’68 was na afloop van het gelijke spel (0-0) tegen koploper DSO geen enkele sprake. De ploeg van Derek van der Plas had vooraf gehoopt het gat van met de Zoetermeerders (acht punten) te verkleinen, maar slaagde dus niet in deze opzet. De bezoekers maalden daarom een stuk minder van het puntenverlies en de tevredenheid bij de Zoetermeerder werd alleen maar groter, nadat bekend was geworden dat naaste concurrent  Die Haghe in eigen huis verrassend had verloren van Honselersdijk.

Het was afgelopen zaterdag in Valkenburg al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat de beide teams niet alleen met hun opponent, maar ook met de weerselementen dienden af te rekenen. Met name de onvoorspelbare windsnelheid zorgde ervoor dat goed voetbal op ’t Duyfrak nauwelijks mogelijk was, wat met name in het eerste half uur van het treffen een rommelig spelbeeld opleverde.

In het laatste kwartier voor rust waren er wat kansjes voor Lars Wietsma en Marc Langeveld, terwijl de bezoekers zich pas in de blessuretijd van de eerste helft wat dreigend voor het doel van Valken’68-keeper Joris van Harmelen toonden. Na de pauze was DSO-speler Eddie Kaffa met een vlammend afstandsschot dichtbij de openingstreffer, maar Van Harmelen greep bekwaam in. Na een voorzet van de steeds gevaarlijk opkomende Sahr Kabuta leek Tim Ceder met een kopbal voor de 0-1 te gaan zorgen, maar zijn doelpoging strandde op de paal.

De thuisploeg probeerde via snelle uitbraken de weg naar het Zoetermeerse doel te vinden, maar de onnauwkeurige eindpassing zorgde ervoor dat DSO-keeper Sven Wolsheimer nauwelijks in actie hoefde te komen. Wolfsheimer moest wel alert zijn bij een van richting veranderd afstandsschot van Langeveld, de doelman kon met zijn benen nog net de 1-0 voorkomen. Valken’68 ging in de laatste fase van de wedstrijd  hartstochtelijk op zoek naar de bevrijdende treffer, maar dit leverde niet veel meer op.

Na een goedlopende Zoetermeerse aanval leken de bezoekers er met de winst vandoor te gaan, maar Valken’68-verdediger Lars Oudshoorn voorkwam met een uitstekende sliding de Zoetermeerse zege. Al met al eindigde de wedstrijd zo in een 0-0 gelijkspel, een resulaat dat recht deed aan de verhoudingen in het veld. Dat DSO, met nog zeven competitiewedstrijden te spelen, momenteel de grote favoriet is om het kampioenschap van de eerste klasse binnen te halen is overigens beslist opmerkelijk te noemen.

De ploeg van trainer Bert de Best promoveerde vorig seizoen, via de nacompetitie, vanuit de tweede klasse en begon met nagenoeg dezelfde formatie aan het eerste klasse avontuur. Op zich dus niet verwonderlijk dat weinig ‘kenners’ rekenden op een nieuw Zoetermeers succes, maar de feiten spreken voor zich. Dat DSO zich komend seizoen vierde divisionist mag gaan noemen wordt met de week waarschijnlijker.

Valken’68-speler Lars Oudshoorn keek vlak na afloop terug op de wedstrijd: ,,We zaten net toch met een wat teleurgesteld gevoel in de kleedkamer. We hadden deze wedstrijd heel graag willen winnen om de aansluiting met DSO te vinden, maar dat is helaas niet gelukt. Het was vandaag in de laatste fases van onze aanvallen vaak nét niet. Normaal gesproken zijn we in dit soort situaties een stuk effectiever, maar nu waren we op de beslissende momenten te slordig. Maar goed, het is niet anders. We moeten volgende week bij Forum Sport de draad weer oppakken, want we willen tot het eind van het seizoen blijven meedoen om de prijzen’’, aldus de verdediger tot besluit.

Valken’68 – DSO 0-0.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Volwater, Slootweg, Oudshoorn, De Mooij, Wietsma, Redel, Langeveld, Zandbergen, Arikan, Kuijt.

Must Read