zaterdag, april 20, 2024

Valken’68 nog dichtbij puntje

-

Eerste klasse (zaterdag)- Valken’68 moest gisteren andermaal naar Wateringen om het eerder gestaakte duel tegen VELO uit te spelen. De ploeg van Derek van der Plas moest een 2-0 achterstand goedmaken om nog iets aan het treffen over te houden. Er vielen nog wel drie doelpunten, maar daarvan namen de Valkenburgers er twee voor hun rekening dus de schade kon slechts deels worden hersteld: 3-2.

Van der Plas kon na afloop toch complimenten uitdelen aan zijn ploeg. ,,We hadden eigenlijk niets te verliezen en zo hebben we ook gespeeld. Enkele weken terug had ik de smoor in omdat we het toen niet goed deden en daardoor kwamen we op achterstand. Nu heeft de groep er alles aan gedaan, maar we kwamen net tekort om een resultaat mee te nemen. Jammer, maar we kunnen hier zeker wel mee verder.”

Toch kwam eerst nog zelfs de 3-0 op het scorebord. Een inzet van Gino van de Water werd half weggewerkt waarna Joey Kouters van dichtbij de wedstrijd leek te beslissen. ,,De ploeg gaf echter niet op en bleef het geloof houden. Eigenlijk meer dan ik zelf had en dat deed de staf deugd. We zochten het vooral via de zijkanten, omdat zij de as goed bewaakten. Dn moet je een beetje geluk hebben dat een bal goed valt en dat zij een tikkie krijgen. Onze goals kwamen er ook, maar vlak na de 3-2 werd er afgefloten en stonden we alsnog met lege handen. De ploeg heeft in elk geval vol gas gegeven en dus kan ik ze nu niets verwijten. In Die Haghe krijgen we volgende week weer een mooie uitdaging en we gaan zien of we in staat zijn om onze positie te handhaven of weer wat dichterbij te komen.”

Huig van Duijn zag een hoekschop gedragen door de wind binnen vallen en invaller Bas van Delft kopte de 3-2 nog op het scorebord, maar de winst bleef achter in Wateringen bij de nummer drie van de ranglijst. VELO heeft nu vijf punten meer dan de bewoners van ’t Duyfrak.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read