donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 verliest van effectief Die Haghe

Valken’68 verliest van effectief Die Haghe

-

Eerste klasse (zaterdag) – Na 75 minuten gaf het scorebord 0-3 aan. Een logische gedachte bij een ieder die niet op sportpark ’t Duyfrak aanwezig was zou kunnen zijn dat de thuisploeg een kansloze wedstrijd speelde. De toeschouwers zagen echter een beter Valken’68. Die Haghe was voornamelijk gevaarlijk vanuit de omschakeling. Dit in combinatie met een stuk ervaring, gepaard gaande met wat meer voetbalgogme en de nederlaag van de thuisploeg is in een paar zinnen geanalyseerd. Wellicht iets te simpel, maar ook de hoofverantwoordelijke bij de Valkenburgers – trainer Derek van der Plas – kon zich hier na afloop in vinden.

Onder toeziend oog van de eerste versterking voor komend seizoen, Nick Guijt, begon de gastheer voortvarend en had het al binnen dertig seconden op voorsprong kunnen staan. Na een uitstekende trap van doelman Joris van Harmelen volgde er een voorzet vanaf rechts van Bas van Delft, maar die was iets te hard voor de zeer ijverig spelende Samet Arikan. Die Haghe zette in de beginfase hoog druk, maar het eerste gevaar kwam uit een standaardsituatie toeN een corner door Marc Langeveld bijna in eigen doel werd gekopt.

Na ongeveer een kwartier spelen mocht Arikan alleen op keeper Justin van Look afgaan, zijn nonchalante lob verdween echter over het doel. Niet veel later bereikte een lange bal van Jesper Slootweg de gevaarlijkste man aan de zijde van de gastheer, Arikan. Zijn voorzet kwam op het hoofd van Van Delft maar zijn kopbal miste kracht. Halverwege de eerste helft kreeg sluitpost Van Look een schot van Lars Wietsma niet onder controle, maar geen van de voorwaartsen reageerde alert. De uitspelende ploeg had in Noah Quintin Abid een handenbindertje. Een goede actie van hem en een dito steekpass werd door Mike de Graaf op waarde geschat. Hij kon alleen op Van Harmelen af en de voorsprong was een feit. Arikan bleef een plaag voor de defensie van Die Haghe, maar zijn acties leidden niet tot de zo gewenste treffer.

Vlak na de rust kreeg de beter voetballende ploeg nog een tik:  een voorzet vanaf links van Nicky kon door Sami Aoulad Said geheel ongehinderd worden binnengetikt: 0-2. De voorzet had er natuurlijk uitgehaald moeten worden, maar het centrum van de Valkenburgers liet zich hier verrassen. Na een uur spelen belandde een inzet van de bij de bezoekers goed ingevallen Roy van der Ven net naast het doel. Allengs werd de kans op een positief resultaat voor de thuisploeg wel steeds kleiner, de geel-roden gingen steeds opportunistischer spelen maar de lange ballen werden steeds meer een prooi voor de ploeg op voorsprong.

Met nog een kwartier op de klok was een vrije trap van Langeveld, via de vingertoppen van de poortwachter een hoekschop, het maximale resultaat voor Valken’68. De tegenaanval gooide de wedstrijd definitief in het slot. Het doelpunt was een kopie van de tweede goal; de voorzet was nu weliswaar van Van der Ven maar had dezelfde afmaker. Tien minuten voor tijd viel er dan eindelijk een doelpunt voor de thuisploeg. Het ging dan wel om een eigen doelpunt van Jesse Bakker, maar die tellen ook. De 1-3 was tevens de eindstand. Er zat wel venijn in de staart. Na een onbeholpen actie van invaller Pepijn de Jong op de achterlijn kon hij met direct rood inrukken en stond de thuisploeg met tien man. Daar bleef het niet bij: niet veel later mocht invaller van Haagse kant Chico Mulder na een onbesuisde actie op Langeveld inrukken.

Valken’68 heeft een lesje in effectiviteit gekregen, miste op bepaalde momenten slimheid en meedogenloosheid zowel voorin als achterin. Dit moest ook Van der Plas na afloop beamen:  ,,Ik baal hier wel ontzettend van, want we zijn de beter voetballende ploeg maar staan zoals wel vaker toch met lege handen. Wij hebben een vrije jonge ploeg en missen op bepaalde momenten ervaring zoals de tegenstander van vandaag dat wel heeft en dat kan dan net het verschil maken. Aan de andere kant is dit bekend, een uitdaging om hier aan te werken wetende dat het voetballende gedeelte wel goed zit.”

Van der Plas heeft het uitstekend naar zijn zin en dat is geheel wederzijds gezien de contractverlenging. Volgende week kan Valken’68 tegen VUC laten zien dat het zijn lesje geleerd heeft.

Valken’68-Die Haghe 1-3 (0-1) 25. De Graaf 0-1, 51. Aoulad Said 0-2, 75. Aoulad Said 0-3, 79. Bakker 0-3 (eigen doelpunt).

Opstelling Valken’68 : Van Harmelen, Van Duijvenvoorde (Cooper), Slootweg, De Lange (Oudshoorn), De Mooij, Van Delft, Redel, Langeveld, Wietsma (De Jong), Arikan, Kuijt.

Opstelling Die Haghe : Kimu Ngoy (Kippersluis), Bakker, Ahmed, Nelson Quarty, De Graaf (Lever), Abid (Van der Ven), Aoulad Said (Mulder), Linnenbank, De Jong, Halsema (De Lange), Van Look.

Must Read