woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 11 februari

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 11 februari

-

DHC  – Voorschoten’97

Voorschoten’97 herstelde zich knap van de vorige week opgelopen veegpartij bij VELO. Koploper Die Haghe was afgelopen zaterdag het slachtoffer van de Voorschotense dadendrang en vertrok uiteindelijk met een 3-2 nederlaag richting de Hofstad. Thom Wijnalda bevestigde weer eens zijn reputatie als regionale topschutter, de Leiderdorper nam tegen de lijstaanvoerder de totale Voorschotense productie voor zijn rekening. Na de ontmoetingen met topploegen VELO en Die Haghe wacht komend weekend de ploeg van Jonathan Jonk een tegenstander van een heel ander kaliber: het Delftse DHC. De Brasserskadeclub is dit seizoen beland in een vrije val en de vraag is dan ook niet óf maar wanneer de ‘Traditionsverein’ degradeert naar de tweede klasse. Na 14 wedstrijden staat de Delfste ploeg op 0 punten en ook het doelsaldo van 8 doelpunten voor en 97 doelpunten tegen spreekt voor zich. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 4-1 overwinning voor Voorschoten’97.

UVS – DSO

Dat UVS in een lastige fase zit, kan gerust een understatement worden genoemd. Vorige week besloot trainer Kevin Krishan, uit onvrede over het gevoerde beleid, om per direct zijn functie neer te leggen. Krishan is inmiddels opgevolgd door Aart Jan van Boksel, maar ook hij kon niet voorkomen dat de Leidenaren voor de vijfde keer op rij tegen een nederlaag aanliepen. Afgelopen zaterdag speelden de blauw-witten bij Valken’68 beslist niet onaardig, maar een laat doelpunt van de gastheren bezorgde de Kikkerpolderploeg opnieuw een kater. Een overwinning is vaak de beste remedie tegen dit soort malheur en wellicht brengt het bezoek van oude bekende DSO het beste in de geplaagde Leidse ploeg naar boven. De Zoetermeerders, die vorig jaar samen met UVS promoveerden naar de eerste klasse, doen het als nieuwkomer uitstekend en wisselden dit weekend Die Haghe af als lijstaanvoerder van de eerste klasse B. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-2 overwinning voor DSO.

VELO – Valken’68

Valken’68 is bezig aan een uitstekend seizoen. De Duyfrak-bewoners boekten tegen UVS de derde competitiezege op rij en sluipen stilletjes maar gestaag naar een toppositie. De Valkenburgers, voorafgaande het seizoen door weinigen gezien als kanshebber voor promotie, staan slechts vier punten achter op koploper DSO en het zou zomaar kunnen dat de formatie van Derek van der Plas dit seizoen de dark horse van de eerste klasse B blijkt te zijn. Komend weekend gaan de geel-roden bij VELO op zoek naar de volgende overwinning. De Wateringers waren vorige week nog de runner-up, maar zijn, na de nederlaag bij VUC van afgelopen zaterdag, inmiddels gezakt naar de derde plaats van de ranglijst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-1 overwinning voor VELO.

Overige wedstrijden in deze klasse: Die Haghe – VUC,  Wippolder – Honselersdijk, Nootdorp -Forum Sport, HVV- Den Hoorn

Must Read