donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 11 maart

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 11 maart

-

VUC-Valken’68

Wie aan ‘scorebordjournalistiek’ doet denkt dat Valken’68 zaterdag jongstleden een smadelijke en kansloze 1-3 nederlaag leed tegen Die Haghe. Niets is minder waar. De thuisploeg speelde een sterke pot, maar moest het afleggen tegen een geslepen en effectieve tegenstander. Opponent VUC is van een ander kaliber. De Hagenaars staan twaalfde en lieten tegen Voorschoten’97 ook niet zien hoger te moeten staan in de pikorde van de eerste klasse B. Valken’68 start als favoriet en nestelt zich bij winst wat steviger in de subtop. Met een ruime zege zal de ploeg zelfvertrouwen tanken voor de kraker tegen Voorschoten’97 op 18 maart.

UVS-Honselersdijk

Op 26 november haalde UVS voor het laatst een punt. Daarna werd er zeven keer op rij verloren. Reddeloos en radeloos lijken de kernwoorden in de Kikkerpolder. De cijfers van Honselersdijk bieden niet veel hoop op beter. De Dijkers haalden uit de laatste acht wedstrijden zestien punten. Klinkende cijfers dus. Vooruit, een strohalm dan: UVS won uit met 0-2. De blauwwitten kunnen rechtstreekse degradatie alleen ontlopen middels een even onverwachte als magistrale ommekeer. Kijken naar de concurrentie heeft geen zin: focussen op de eerstvolgende wedstrijd wel. Dat is de pot tegen de oranjehemden. Drie punten kunnen het begin zijn iets moois, maar hoe realistisch is die hoop?

HVV-Voorschoten’97

Met speels gemak werd afgelopen weekend het zwakke VUC opzij gezet. Gezien de ranglijst moet HVV van een zelfde kaliber als VUC zijn. Thuis speelde Voorschoten’97 nog teleurstellend met 3-3 gelijk tegen de Hagenaars. Dat zullen de Voorschotenaren te min vinden zaterdag. Winst betekent dat de positie als aanvoerder van de middenmoot minimaal wordt gecontinueerd en dat zelfs de derde stek, waar nu VELO staat, binnen handbereik blijft. Interessant is om te zien of topscorer Thom Wijnalda ook nu concurrentie krijgt van de op scherp staande Guy Smith. De groengelen lijken er een scorend wapen bij te hebben.

Overige wedstrijden: Wippolder-DHC, VELO-Forum Sport, Die Haghe-DSO, Nootdorp-Den Hoorn.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read