vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 13 mei

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 13 mei

-

HVV-Valken’68

Op papier was de 8-1 zege van Valken’68 op DHC knap en ruim bemeten te noemen. Nadere beschouwing leerde echter anders; de arme Delftenaren hadden in de voorgaande 22 wedstrijden al 159 doelpunten om de oren gehad. HVV is van een geheel ander kaliber. In tegenstelling tot de Valkenburgers heeft de ploeg ook iets om voor te strijden. De opponent van Valken’68 staat met slechts een punt achterstand op Wippolder tweede in de strijd om de derde periode. Behalve de eer staat er voor Valken’68 niets meer op het spel, behalve revanche nemen voor de 1-3 thuisnederlaag eerder dit seizoen. Tenzij, er nog hele gekke dingen gebeuren in de periodestrijd of voor een afvallende periodetitel.

UVS-VELO

Alleen theoretisch kan UVS directe degradatie ontlopen. ‘Nog drie keer winnen en je zit in de nacompetitie en dat is altijd een loterij’, de wens is de vader van de gedachte van de verstokte fan van blauwwit. Verlies tegen het sterke VELO lijkt een reële optie en dat kan het einde van UVS in de eerste klasse betekenen. De nadruk ligt op ‘kan’. Allereerst zal VUC gepasseerd moeten worden, maar die ploeg staat nog op de rol voor de blauwwitten. Den Hoorn, dat een punt aftrek heeft gekregen vanwege wanordelijkheden in een recent gespeeld duel, en Nootdorp kunnen ook nog in de kraag worden gevat. Maar dan moet werkelijk alles mee gaan zitten voor de manschappen van Aart Jan van Boksel. Afijn, hoop doet altijd leven. De winst op Voorschoten’97 zorgde in elk geval even voor een geluksmomentje in de Kikkerpolder. In Wateringen verloor UVS met 2-1 van de komende opponent. (zie onderin de tekst voor de aanpassing!)

Voorschoten’97-Honselersdijk

De nederlaag tegen UVS zal Voorschoten’97 niet lekker hebben gezeten. Nu is het nooit leuk om te verliezen, maar vooral in een derby doet het pijn. Voorschoten’97 speelt dit seizoen verder louter om des keizers baard, maar voor het op de achtste plaats staande Honselersdijk is het nog oppassen geblazen. Twee plekjes zakken betekent immers alsnog nacompetitie en met HVV en Nootdorp in de nek hijgend zal de formatie van André Lourens gemotiveerd aan de start staan. Of dat ook voor Voorschoten’97 zo is zal zaterdag blijken. Topscorer Thom Wijnalda zal in ieder geval graag een of meer doelpunten aan zijn totaal van zestien willen toevoegen. Mocht het kaarsje meer uitgaan dan wacht nog wel de Sportiff LAV finale op 18 juni.

Overige wedstrijden: Wippolder-VUC, Nootdorp-Die Haghe, Den Hoorn-Forum Sport, DHC-DSO.

Nagekomen bericht 10 mei, 12:30 uur (met dank aan Haaglandenvoetbal.nl):

Het duel in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal tussen VELO en sv Den Hoorn werd eerder dit seizoen gestaakt bij een 2-0 stand. De aanklager bracht als straf bij sv Den Hoorn één punt in mindering aan op de ranglijst. Het bestuur van de club ging daartegen in verweer.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft nu uitspraak gedaan en de straf verdubbeld. Het eerste team van sv Den Hoorn is nu twee winstpunten in mindering gebracht op de ranglijst. Een zware tegenvaller voor de club, die volop in strijd is gewikkeld om weg te komen uit de gevarenzone.

De KNVB heeft ook bepaald dat het restant, nog twintig minuten bij een 2-0 voorsprong voor VELO, moet worden uitgespeeld op dinsdag 16 mei aanstaande, aanvang 20.00 uur.

Door deze uitspraak komt sv Den Hoorn op 26 punten te staan, drie meer dan VUC, maar ook drie minder dan sv Nootdorp.

Nieuwe stand onderin: 9. HVV 23-30, 10. Nootdorp 23-29, 11. Den Hoorn 22-26, 12. VUC 23-23, 13. UVS 23-22

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read