donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 18 maart

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 18 maart

-

Den Hoorn- UVS

Een slaak van opluchting was bijna in heel Leiden hoorbaar. Eindelijk stond UVS weer eens aan de goede kant van de score na een reeks wedstrijden waarin steevast de tegenstander gefeliciteerd diende te worden. In de Kikkerpolder was UVS Honselersdijk met 4-2 de baas en dat mocht voor een groot deel op het conto worden geschreven van Boy Tetteroo die het voor elkaar kreeg om de tegenstander vier keer te laten aftrappen. Door dit resultaat bleef de brigade van Aart Jan van Bosel wel voorlaatste, maar de achterstand op VUC (1 punt) en HVV (3 punten) is weer te overzien. HVV staat op de eerste plek die nacompetitievoetbal betekent na zesentwintig duels. Het doel is om deze Haagse clubs in eerste instantie te passeren, maar liever klimt UVS verder op. De negende plaats zou handhaving betekenen, maar vooralsnog bedraagt de achterstand nog wel acht punten op Honselersdijk. Het begin is er dus wel en nu moet Den Hoorn worden bedwongen. Het treffen begint overigens pas om 17 uur. Het eerste duel, dat gespeeld werd eind oktober, leverde een doelpuntloos gelijkspel op.

Onze verslaggever sprak destijds na afloop met MofM Alex Pison: ,,Het was een lastige wedstrijd. Voor de rust waren wij de betere ploeg, maar Den Hoorn kreeg in de slotfase ook nog kansen op de overwinning. Wesley Kerkvliet, die wat mij betreft net zo goed de Man of the Match had kunnen zijn, deed het echter opnieuw prima en had een paar mooie reddingen op het eind. In sommige wedstrijden moet je je soms tevreden stellen met een punt, de wedstrijd van vandaag was daar een voorbeeld van, denk ik. In de tweede klasse konden we weleens wedstrijden winnen op basis van onze individuele kwaliteiten, maar een niveau hoger is het echt knokken voor de punten. Dat geeft niets, want we wilden al heel lang graag naar de eerste klasse en je weet ook dat in deze klasse de weerstand groter is. We hebben een prima selectie en de punten gaan vanzelf wel komen, daarvan ben ik overtuigd’’, aldus Pison tot besluit.

Overige wedstrijden: Honselersdijk- VELO, HVV- Wippolder, Forum Sport- Die Haghe, DSO- VUC, DHC- Nootdorp, Voorschoten’97Valken’68 (later op deze website als Krakerrr van de Week).

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read