zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 21 januari

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 21 januari

-

Valken’68- Nootdorp

In Valkenburg staan de nummers vier en acht tegenover elkaar. Het verschil op de ranglijst is nochtans pas een puntje dus het kan eigenlijk alle kanten op met dit duel. Wel moet gesteld worden dat Nootdorp het tot nu toe in dit seizoen vooral moet hebben van thuiswedstrijden. Zo verloor de opponent van Valken’68 in de laatste wedstrijd van ’22 met 3-1 van Die Haghe. Daar staat tegenover dat de ploeg van Derek van der Plas ook in mineur eindigde in het afgelopen jaar. Thuis werd met 1-3 verloren van HVV en daar was niet zoveel op aan te merken. In de strijd om de tweede periodetitel vergaarden de geelroden tot dusverre zes punten, twee meer dan Nootdorp. Valken’68 is net terug uit Portugal waar een geweldige tijd werd beleefd tijdens een trainingskamp. De opmaat naar een succesvolle tweede reeks? Valken’68 was vorig seizoen de baas met 3-2 tegen de uiteindelijke nummer twee.

Voorschoten’97- Den Hoorn

De cijfers van deze wedstrijd kunnen bijna wel identiek worden genoemd aan die van het duel tussen Valken’68 en Nootdorp. Voorschoten’97 staat zevende, terwijl de bezoekers zesde staan. Het puntentotaal is exact hetzelfde, enkel is het doelsaldo van Den Hoorn ietsje beter. De verschillen, zo is de conclusie, zijn ook in dit treffen uitermate klein vooralsnog. In de eerste periode haalde Den Hoorn een puntje meer op dan de groengelen, maar in periode twee, die nu loopt, slaat het voordeel licht uit naar de kant van de ploeg van Jonathan Jonk. De trainer zal de club na 1 seizoen al gaan verlaten. Niet uit onvrede, maar wel vanuit ambitie om hogerop op de bank te kunnen gaan zitten. Toch zal de ambitie van Jonk, zijn staf en spelers vanaf de herstart weer volop aanwezig zijn om de positie te verbeteren. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg de laatste oefenpot. RCL werd met 3-2 verslagen, voor wat dat waard is in zo’n oefenperiode. Hoe dan ook; bij winst voor de thuisploeg kan er een sprongetje van drie plaatsen vooruit worden bewerkstelligd in het meest gunstige geval.

VUC- UVS

Een affiche die heel vaak voorbij kwam in de jaren tachtig en negentig in de Hoofdklasse. UVS speelde destijds vaak heerlijke ontmoetingen tegen de PinguĂŻns. Sindsdien is er veel veranderd en gingen de beide clubs hun eigen weg. Dit seizoen zijn de kemphanen dus weer bij elkaar ingedeeld en ook deze twee ploegen ontlopen elkaar weinig, maar de Haagse en Leidse club presteren vooralsnog wel minder dan de andere twee regioclubs in de voorbeschouwing (V’97 en V’68). Voor de winterstop leek UVS op weg naar aansluiting in het linkerrijtje, maar uit de laatste vier duels werd slechts een puntje vergaard. Niet dat de ploeg van Kevin Krishan werd weggespeeld, maar deze reeks zorgt er wel voor dat de Kikkerpolder bewoners al vijf punten achter staan op de eerste veilige positie op de ranglijst. Er moet dus eigenlijk gewonnen worden om het vertrouwen terug te laten krijgen of te doen laten aanzwellen. In oefenwedstrijden werd bewezen dat er echt wel sprake is van meer dan voldoende kwaliteit (RKAVV en Alphense Boys werden geklopt, red.). Uiteraard wordt het nu weer menens en dus is het de vraag of blauw en wit weer kan opklauteren. VUC won in een inhaalduel vlak voor de feestdagen met 10-2 van hekkensluiter DHC, de enige ploeg die al zeker lijkt te zijn van de huidige positie en dus rechtstreekse degradatie.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read