vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 28 januari

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 28 januari

-

UVS-Die Haghe

Wie de verslagen op onze site volgt (en welke voetballiefhebber doet dat niet?) en/of de Twitterberichten leest kon wel eens de indruk krijgen dat UVS ongeslagen bovenaan had moeten staan. Telkenmale werden de punten onterecht aan de tegenstander gelaten. Dit is natuurlijk wel heel gechargeerd gesteld, maar dat de blauwwitten een tamelijk ongelukkig seizoen beleven is klip en klaar. Zaterdag kan de ploeg uit de Kikkerpolder zich revancheren door de koploper pootje te lichten. Zes keer op rij wonnen de Hagenaars en leiden fier de dans. Voor UVS staat er meer op het spel dan alleen prestige. Kevin Krishan en zijn mannen zijn in de gevarenzone beland en afdalen naar de tweede klasse is een absoluut horrorscenario voor de ambitieuze club. Niet kijken naar de concurrentie, maar gewoon zelf de punten halen lijkt het verstandigste. Wat meer scherpte voor het doel van de ‘vijand’ zou wenselijk zijn.

VELO-Voorschoten’97

Gebrek aan koelbloedigheid kostte Voorschoten’97 de zege vorige week tegen Den Hoorn. De effectiviteit dient komend weekend hervonden te worden om de sterke opponent te weerstaan of zelfs te verslaan. VELO is door de twee verliespartijen in de laatste drie wedstrijden de koppositie kwijt geraakt, maar is absoluut niet te onderschatten. Voorschoten’97 staat momenteel keurig in de middenmoot, maar een wedstrijd verliezen kan maar zo een (kleine) duikeling op de ranglijst betekenen en dat is de eer te na voor Jonathan Jonk en zijn selectie. Voorschoten’97 reist vermoedelijke naar Wateringen om daar minimaal een punt weg te kapen.

Wippolder-Valken’68

Van de laatste vier wedstrijden verloor Valken’68 er één, Wippolder won er juist een. De Valkenburgers lieten het vorige week bij 2-0 tegen Nootdorp waar de uitslag ook hoger had kunnen uitvallen. Het zelfvertrouwen is weer helemaal terug bij de ploeg en het feit dat Valken’68 nog kansrijk is op de tweede periodetitel zal de motivatie alleen maar aanwakkeren. Dat en goed voetbal zal nodig zijn om de Delftenaren te verslaan. De gastheren verloren dan wel drie keer, maar dat was wel tegen de top drie van de eerste klasse B. Onderschatting is dus uit den boze. In goeden doen moet Valken’68 in staat worden geacht met drie punten in de knip huiswaarts te keren.

Overige wedstrijden: Den Hoorn-Honselersdijk, DHC-Forum Sport, HVV-DSO, Nootdorp-VUC.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read