donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 4 maart

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 4 maart

-

Forum Sport- UVS

Het heeft flink gestormd bij UVS in de voorbije weken, zeker in bestuurlijk opzicht. Ondertussen is een interim-bestuur aangesteld en er wordt druk gewerkt om weer rust te creëren. Die omgeving is ook wat de hoofdmacht nodig heeft. Door een aanhoudende reeks van verliespartijen is de Leidse ploeg terecht gekomen op de voorlaatste plaats en er zijn nog elf wedstrijden te spelen om degradatie te voorkomen. Zeker nog niet onmogelijk, maar een opbeurend resultaat is meer dan welkom. Of er in Voorburg drie punten opgehaald zullen worden, valt te bezien. De gastheer staat zesde en pakte eerder een puntje mee uit Leiden: 1-1. Het doelpunt van de blauwwitten kwam op 8 oktober op naam van Mitchell Abdoel, maar zoals bekend is de spits al tijden terug vertrokken. Wie de Leidse doelpunten zal maken, lijkt evenwel niet relevant. Als er maar gescoord wordt om de thuisploeg te verslaan waardoor UVS weer wat glans terug zou krijgen. Forum Sport verzamelde precies twee keer zoveel punten tot dusverre als de Leidse equipe.

Valken’68- Die Haghe

In Wateringen kwam Valken’68 nog dichtbij een punt. Het eerder gestaakte treffen tegen VELO werd bij 2-0 hervat en na ruime negentig minuten stond er 3-2 op het scorebord. De treffers van Huig van Duijn en Bas van Delft brachten nog wel hoop, maar kwamen te laat. Door dit resultaat is de top drie wat verder weg voor de Valkenburgers, maar bij winst kan het gaatje naar Die Haghe worden teruggebracht naar drie punten. Het zou ook betekenen dat Valken’68 in de strijd om de tweede periodetitel op gelijke hoogte zou komen met de komende tegenstander. Wel heeft DSO al vier punten meer, maar de ploeg uit Zoetermeer speelt een lastige thuiswedstrijd tegen VELO. Het mag duidelijk zijn dat de belangen groot zijn voor de ploeg van Derek van der Plas, die vooral met tevredenheid terug keek op het duel tegen VELO. De eerste ontmoeting werd wel gewonnen door Die Haghe. Marc Langeveld scoorde het doelpunt van de roodgelen op sportpark Ockenburgh.

Voorschoten’97- VUC

Door een doelpunt van Guy Smith won Voorschoten’97 in de heenwedstrijd tegen VUC. De Haagse ploeg tracht het vege lijf te redden en won onder meer drie van de laatste vijf ontmoetingen. Voorschoten’97 pakte evenwel zes punten uit de laatste twee wedstrijden en komt vooral thuis doorgaans sterk voor de dag. De ploeg van Jonathan Jonk staat momenteel vijfde en heeft negen punten meer in de wacht gesleept dan de ex-zondagclub. Voorschoten’97 strijdt ook nog mee in de strijd om de Sportiff LAV en Haaglanden Cup en is voornemens zover mogelijk te komen op alle fronten. In dat opzicht zal het wel iets stabieler moeten worden, maar onmiskenbaar staat vast dat groen en geel nog steeds veel kwaliteit aan boord heeft. Wel werd ondertussen bekend dat Alessandro Kwant, Ronnie de Roode en Nick Guijt de club zullen  verlaten aan het einde van de rit. De club kennende zal er echter ook al weer druk worden gewerkt aan het binnenloodsen van waardige vervangers. Terug naar zaterdag; Voorschoten’97 is de favoriet gezien het gegeven dat enkel Den Hoorn en HVV in staat bleken om een puntje weg te kapen van sportpark Adegeest.

Overige wedstrijden: Honselersdijk- Nootdorp, Den Hoorn- Wippolder, DSO- VELO, DHC- HVV.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read