vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zondag 29 januari

Voorbeschouwing eerste klasse B, zondag 29 januari

-

FC Boshuizen-Nemelaer

Welke Leidse voetballiefhebber had tot voor kort gehoord van Nemelear uit Haaren? Toch is deze ploeg de trotse aanvoerder van de groep clubs uit de eerste klasse B van Zuid I. FC Boshuizen krijgt dus een uiterst lastige klus te klaren. Nemelaer verloor voor het laatst op 16 oktober en is dus de te kloppen ploeg. Of FC Boshuizen erin slaagt de punten in Leiden te houden is nog maar de vraag. De ploeg speelt vooralsnog een bescheiden rol in de afdeling en lijkt er voornamelijk belang in te hebben zich richting de subtop te spelen in de afdeling. Volgend jaar stapt men over naar de zaterdag en de club is het eigenlijk aan de stand verplicht dat in elk geval in de eerste klasse te doen. Nemelaer op een gelijk spel te houden zou op zich al een mooie prestatie zijn.

Overige wedstrijden: DOSKO-Heeze, Eindhoven (AV)-TAC’90, Erp-Marvilde, Kruisland-Geldrop, VOAB-Sarto, ’t Zand-Best Vooruit.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read