dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 superieur aan koploper DSO

Voorschoten’97 superieur aan koploper DSO

-

Eerste Klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 revancheerde zich op sportpark Adegeest van de complete offday, vorige week bij Wippolder, en de 3-0 uitnederlaag in Zoetermeer. Met dezelfde cijfers werd de koploper door de sterk spelende ploeg van trainer Jonathan Jonk huiswaarts gestuurd. Overgestapt naar 4-3-3, mede in samenspraak met de selectie, waren de gastheren negentig minuten superieur aan de bezoekers. Niet de ploeg van trainer Bert de Best, maar de groengelen speelde als een koploper. Na afloop viel er dan ook weer wat te vieren op sportpark Adegeest na een wat mindere periode.

Voorschoten’97 schoot als een komeet uit de startblokken met al rap een vermeend handsgeval in de zestien, kort daarop gevolgd door  de openingstreffer. In de vierde minuut verzilverde Mohamed Maatoug de assist van Thom Wijnalda beheerst:  1-0. De spits, die zelf niet scoorde, was met zijn uiteindelijke drie assists weer van grote waarde voor zijn ploeg.

De Zoetermeerders konden de gehele wedstrijd de koppositie geen moment waarmaken en moest het initiatief volledig aan de gemotiveerde ploeg van Jonk laten. Ronnie Verplancke zag in minuut zeventien zijn schuiver met de nodige moeite van doelman Sven Wolsheimer verwerkt worden tot corner. Na een goed half uur spelen kwam de koploper wat beter in de wedstrijd waardoor enkele kansjes ontstonden. Eerst was er een kopkans en even later een schot tussen de palen, waar doelman Alessandro Kwant weinig moeite mee had.

Met de rust in zicht was de sterk spelende Miguel Boersma dichtbij de 2-0 en werd er een strafschop geclaimd nadat Maatoug binnen de zestien was neergelegd. Kwant, na dit seizoen vertrekkend, redde zijn ploeg in de blessuretijd wel voor de gelijkmaker.

DSO werd na rust wat dreigender en kreeg de  mogelijkheid om de Voorschotenaren pijn te doen. Vrijwel direct na deze actie viel echter de genadeklap door een fraaie treffer van Boersma, die het leder in de kruising stuurde uit een assist van de eerder genoemde spits: 2-0. Als de wedstrijd al niet gelopen was, zeker door het matig verweer van de gasten, maakte Verplancke met zijn treffer aan alle onzekerheid een einde: 3-0. De assist was alweer van Wijnalda, die nog niet klaar is in Voorschoten.

Menig toeschouwer moet zich na de verdiende en gemakkelijk behaalde 3-0 zege na afloop hebben afgevraagd, wie eigenlijk, gezien de wedstrijd, de koploper moest zijn.
Boersma na de ontmoeting: ,,We komen veel meer in onze eigen kracht door 4-3-3 te spelen. Deze speelwijze is met de gehele groep besproken. We waren de gehele wedstrijd de betere ploeg. Dit was onze reactie en revanche van de vorige wedstrijd. Wij bepaalden wat er vanmiddag gebeurde. Ik heb vertrouwen in mezelf en de groep. De ploeg kan van elke tegenstander winnen.’’

Ook Jonk was zeer te spreken over de dadendrang van zijn ploeg. ,,We waren effectief en in mijn optiek had het meer kunnen worden als we minimaal nog een strafschop hadden gekregen. Maar goed, we laten op eigen veld vaak mooie dingen zien en daar moest dus ook de koploper aan geloven. Het is nu zaak om ook in uitwedstrijden meer punten te gaan pakken. Met nog zes duels te gaan, is plek vier nog in zicht en mogelijk nacompetitievoetbal. Mar goed, dan zullen we in de volgende duels hetzelfde moeten leveren.”

Voorschoten’97-DSO 3-0 (1-0). 4. Maatoug 1-0,  61. Boersma 2-0, 68. Verplancke 3-0.

Basisopstelling  Voorschoten’97: Kwant, Beumer, Hogenboom, Verplancke, Nomen, Van der Voorst, Reinders, Van der Krogt, Boersma, Wijnalda, Maatoug.

Foto’s met dank aan de collega’s van Haaglandenvoetbal.nl (Franca Dobbe)