HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 te sterk voor koploper Die Haghe

Voorschoten’97 te sterk voor koploper Die Haghe

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Het kan verkeren bij de ploeg van Voorschoten’97 trainer Jonathan Vonk. Vorige week dropen zijn mannen met de staart tussen de benen en het schaamrood op de kaken af na de blamerende 7-1 nederlaag bij VELO. De oefenmeester had van zijn selectie een reactie gevraagd tegen lijstaanvoerder Die Haghe. Zijn spelers stelden Vonk niet teleur. Met drie treffers van de man of de match,Tom Wijnalda, stapte zijn ploeg na de verdiende 3-2 zege met een brede lach van oor tot oor van het veld. De Adegeest bewoners wonnen verdiend tegen de vooral in de eerste vijfenveertig minuten zeer matig spelende koploper. De groengelen waren deze middag de veel beter voetballende ploeg.

Binnen het half uur hadden de Voorschotenaren afstand genomen van de bezoekers door twee treffers van Wijnalda. In de twintigste minuut benutte de spits een feilloos genomen strafschop 1-0, nadat Guy Smith gevloerd was binnen de beruchte lijnen. Niet veel later miste Smith een kopkans om de score op te voeren. Wijnalda liet zijn ploeggenoot zien hoe het wel moest en rondde een op gevoel gegeven voorzet van Miguel Boersma doeltreffend af:  2-0.

De enige wapenfeiten van de bezoekers in de eerste helft waren enkele vrije trappen, die niets opleverden en wat voorzetten die een gemakkelijke prooi waren voor doelman
Alessandro Kwant.

Na de thee was een veel energieker en beter spelende ploeg uit de residentiestad te zien, wat vooralsnog zonder vervelende gevolgen bleef voor de gastheren. De thuisploeg kreeg zelfs twee grote kansen om de voorsprong op te voeren. Boersma kwam na een snelle omschakeling, weliswaar in moeilijke hoek, oog in oog met de Haagse doelman te staan en miste. Vervolgens kreeg sterkhouder Ronnie Verplancke de kans op de 3-0, maar hij verzuimde eveneens te scoren. Dezelfde speler werd vervolgens binnen de zestien onreglementair gestopt en de gegeven strafschop werd wederom benut door Wijnalda wat een valse hattrick betekende voor de spits.

Voorschoten’97 dacht op rozen te zitten, maar na de fraaie treffer van Jesse Bakker (3-1) kreeg de thuisploeg het lastig tegen de ontketende koploper. Direct na het doelpunt claimden de gasten een tweede treffer, het leer zou de doellijn gepasseerd hebben. De met gele kaarten strooiende referee oordeelde anders. Met nog tien minuten op de klok verkleinde Die Haghe via een gemakkelijk gegeven strafschop de score (3-2). Het lukte de ploeg van Jonk maar niet om onder de druk van de Haagse ploeg uit te voetballen, waardoor in een alles of niets offensief van de bezoekers de thuisploeg het nog knap lastig kreeg. De stand onderging echter geen verandering en natuurlijk was de ontlading groot bij de Voorschotenaren toen het eindsignaal klonk.

Wijnalda, met zijn drie treffers belangrijk voor de ploeg, heeft een moeilijke week achter de rug. De spits droeg zijn treffers op aan zijn beste vriend wiens vader deze week overleed: ,,Bij ieder doelpunt dacht ik aan hem.” Over de wedstrijd was hij tevreden en niet minder over zijn drie doelpunten. ,,Na de winterstop had ik niet meer gescoord, We waren veel feller dan vorige week. Met de 2-0 hielden we de bal in de ploeg. Bij de 3-1 sloop de onrust in de ploeg, niet vreemd, want je speelt tegen de koploper. En wat mijn bijdrage vandaag betreft: als spits heb je simpelweg doelpunten nodig.”

Voorschoten’97-Die Haghe 3-2. 20. Wijnalda 1-0, 30. Wijnalda 2-0,. 65. Wijnalda 3-0, 76. Bakker 3-1, 83. Abid  3-2.

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Simonis, Hogenboom, Smith, Maatoug, Wijnalda, Van der Krogt, Boersma, Beumer, Van der Voorst, Verplancke.