woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 voor derde keer op rij zonder winst

Voorschoten’97 voor derde keer op rij zonder winst

-

Eerste klasse B (zaterdag) – De Adegeestbespelers wonnen buitenshuis alleen van de rode lantaarndrager en de ploeg die momenteel een na laatste staat. Een uitsyndroom is wellicht iets te zwaar benoemd maar een keer drie punten mee terug nemen naar Voorschoten zou wel eens prettig zijn. Dit moest afgelopen zaterdag dan gaan gebeuren tegen Wippolder, een ploeg waar thuis nog redelijk eenvoudig van werd gewonnen. Helaas stond de ploeg van trainer Jonathan Jonk na afloop van een uitwedstrijd (wederom) met lege handen, in een doorgaans gelijk opgaande wedstrijd moesten de punten aan de tegenstander worden gelaten.

Bezige bij Melle Rekvelt gaf zondagmiddag zijn visie op de wedstrijd. ,,In mijn ogen spelen we helemaal niet zo slecht in de eerste helft maar gaan toch met een achterstand de rust in.”  De bezoekers openden sterk met wind tegen en kregen ook de eerste kans, deze trof helaas geen doel. ,,We gaven in de beginfase weinig weg, komen zelf wel tot wat mogelijkheden maar krijgen toch twee goals tegen. De eerste uit de omschakeling en de tweede uit een hoekschop. Je bent minimaal gelijkwaardig maar toch kan je vol in de achtervolging.”

De gasten schakelden een tandje bij met als gevolg de aansluitingstreffer vlak voor rust. ,,Nassim El Khiraoui dribbelde het strafschopgebied in, werd onreglementair gestopt en de toegekende strafschop leverde in twee instanties een doelpunt van Thom Wijnalda op.”

Een minimaal verschil bij rust, in een tweede helft met wind mee dus lagen er nog volop mogelijkheden. ,,De opstelling veranderde iets, we hadden nog volop het vertrouwen maar de tegenstander verdedigde de tweede helft goed en kwamen zelfs nog op 3-1. Wij lieten hierdoor niet de koppies hangen, vochten nog steeds voor een goed resultaat maar verder dan opnieuw een treffer van Wijnalda kwamen we niet.”

Over zijn eigen spel kan de aanvaller niet tevreden zijn. ,,Als je verliest heb je sowieso onvoldoende gespeeld. Ik heb wel hard gewerkt maar ik mag in de spits staan omdat ik voor doelpunten kan zorgen en dat is me in deze wedstrijd helaas niet gelukt.” Zo weet Voorschoten’97 voor de derde keer op rij niet te winnen, van een dip wil Rekvelt echter niets weten. ,,Ik vind niet dat we in een dip zitten. Als je in een dip zit betekent dit dat je het niet meer ziet zitten, maar volgens mij kijken wij als team juist uit naar de volgende wedstrijden om weer een keer te winnen.” Eerstvolgende mogelijkheden op de volle winst is komende zaterdag 1 april, voorwaar geen al te makkelijke opgave als koploper DSO op bezoek komt.

Wippolder-Voorschoten’97 3-2 (2-1) 23. Dijksman 1-0, 43. Tettero 2-0, 44. Wijnalda 2-1, 77. Luisman 3-1, 82. Wijnalda 3-2.

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Hoogenboom, Verplancke, Nomen, Van der Voorst, Maatoug, Boersma, Van der Krogt, El Khiraoui, Rekvelt, Wijnalda.