zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseASCASC komt alsnog op gelijke hoogte bij Foreholte, Ruben Dutrieux gevierde man

ASC komt alsnog op gelijke hoogte bij Foreholte, Ruben Dutrieux gevierde man

-

Tweede klasse D (zaterdag)- De punten werden al bijna bijgeschreven, maar een wedstrijd duurt nu eenmaal negentig (+) minuten. De winst ging dus niet naar Foreholte, want ASC nam een puntje mee terug naar Oegstgeest (2-2).

 

Voorzichtigheid was troef aan het begin van het duel tussen de roodwitten en roodzwarten. Geleidelijk aan nam Foreholte het initiatief en de bezoekers moesten terug en vooral tegenhouden. Dat lukte niet in de vijfentwintigste minuut. Vanuit een standaardsituatie werkte Sem Lemmers de 1-0 binnen. Piet Meeuwissen hoefde eigenlijk maar eenmaal op te treden namens de gastheren en bracht redding met de voet. Sten Admiraal kwam aan de overkant dichtbij de 2-0 en Thom Steendam dacht zijn ploeg ook aan een grotere voorsprong te helpen. Het bleef bij de magere marge.

 

 

ASC kwam wat beter in de wedstrijd na de pauze, maar heel gevaarlijk werd het vooralsnog niet. Een ruim kwartier voor het einde meende Lars Berg de beslissing te hebben geforceerd voor zijn team. Binnen een ommezwaai bracht Jelle Schouten zijn ploeg echter weer dichterbij. Trainer Jesper Neuteboom: ,,Die 2-1 bracht ons opeens in de wedstrijd en het geloof bij ASC nam toe, terwijl je juist de vertwijfeling zag bij de thuisploeg. Het is dan heerlijk om alsnog de 2-2 te maken. Ruben Dutrieux was net ingevallen en hij staat bekend om zijn onberispelijke pingels. Na een handsbal ging de bal op de stip en hij ging meteen achter de bal staan en scoorde. Ontzettend leuk voor hem en voor onszelf uiteraard. Ruben traint ook gewoon nog mee en het is fijn dat hij ons zo kon helpen. Het is een gestolen punt, maar daar kan ik niet echt mee zitten. Foreholte was dichtbij de zege, maar ze hebben ons niet de genadeslag toe kunnen brengen.”

Teammanager Eugène Hercules namens de thuisploeg. ,,De ploeg heeft veel energie in de wedstrijd gestoken en dat is een pluim waard. We hadden ook grotendeels de controle tot die 2-0. Daarna waren we vrijgevig en geef je punten weg. Zonde, maar dat weten de spelers zelf maar al te goed. Deze spelersgroep denkt ook mee en wil graag leren van gemaakte fouten. Na afloop heeft de staf zich even teruggetrokken en als er een boksbal in die ruimte had gehangen dan was er wel even gemept. Maar goed, het is niet anders en je kunt ook stellen dat ASC het niet op heeft gegeven en dat is ook een plusje waard. De verschillen zijn en blijven gering in deze klasse en dus blijft het interessant. Wij zijn blij dat Mario Koswal er weer bij is. Hij moet zich nog wel enigszins inhouden, maar zijn positivisme kunnen we er weer goed bij gebruiken.”

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Hogerhuis, Van de Velde, Steendam, Admiraal, Berg, Lemmers, Spies, Voorn, Slobbe, Brabander.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Schellingerhout, Bartels, De Bruin, Bakker, Goebel, Van Rooyen, Van Zandwijk, Van Heiningen, Meijer, Dalenoord.

Foto’s: met dank aan Edwin van Wijk

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read